Argentinië Vlag
Cardano

Cardano-oprichter Charles Hoskinson ontmoet Argentijnse president Javier Milei om de toekomst van cryptocurrency te bespreken

Cardano (ADA)-oprichter Charles Hoskinson zal in oktober een belangrijke ontmoeting hebben met de Argentijnse president Javier Milei om de toekomst van de cryptocurrency-economie te bespreken. Dit gesprek vindt plaats tijdens het Tech Forum Argentina, dat op 19 oktober plaatsvindt. Hoskinson zal met Milei de mogelijkheden van blockchain-technologie onderzoeken om economische, politieke en sociale systemen te transformeren.

Begrijpen van technologische behoeften van Argentinië

Hoskinson gaf in een recentelijk interview aan dat hij de technologische behoeften van Argentinië wil begrijpen. Hij zal bespreken of Argentinië kiest voor een centrale bank digitale valuta (CBDC) en welke partners betrokken zijn bij de wederopbouw van de economie.

“Er zijn al veel gesprekken gevoerd met Milei’s regering. We hebben besproken hoe blockchain de toekomst zou kunnen beïnvloeden,” aldus Hoskinson. Hij benadrukte dat het gesprek niet alleen om Cardano draait, maar om een breed scala aan blockchain-technologieën.

Interesse vanuit cryptowereld in deze ontmoeting

De cryptowereld is extra geïnteresseerd in deze ontmoeting vanwege Milei’s filosofische banden met de principes van cryptocurrency. Hoskinson noemde Milei een “filosofische Oostenrijker,” verwijzend naar zijn affiniteit met de Oostenrijkse school van economische gedachte, die vrije markten en de afschaffing van door de overheid gecontroleerd geld voorstaat. Dit sluit volgens Hoskinson nauw aan bij de ethos van de cryptogemeenschap.

Deze ontmoeting versterkt de bestaande banden tussen Cardano en Argentinië. De Cardano Foundation heeft al diverse partnerschappen opgezet om blockchain-adoptie in het land te bevorderen. In juni 2024 werd een nieuwe samenwerking aangekondigd om de implementatie van blockchain-technologie in Argentinië te stimuleren. AtixLabs, één van de eerste ontwikkelingsbedrijven van Cardano, is sinds de oprichting van het netwerk in 2015 in Argentinië gevestigd.

Lange crypto-geschiedenis in Argentinië

Hoskinson benadrukte ook de lange geschiedenis van cryptocurrency in Argentinië, met name de vroege acceptatie van Bitcoin. Hij verwees naar BitPay, een van de eerste grote cryptobedrijven, dat in 2012 hun Copay-wallet in Argentinië ontwikkelde.

President Milei, die publiekelijk zijn steun voor cryptovaluta heeft uitgesproken, heeft in mei 2024 een bericht over Cardano op zijn X-pagina gedeeld. Ook heeft hij in het verleden tweets van Hoskinson zelf opnieuw geplaatst.

Cardano nieuws

Cardano (ADA) nadert top 10 na koersstijging door toenemende whale-activiteit
Cardano lanceert innovatief protocol om Solana’s transactiesnelheid te evenaren
Drie redenen waarom Cardano (ADA) klaar is voor een opmars
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins