Altcoin, Cardano

Cardano prijs blijft stegen nu de Goguen upgrade nadert

De Cardano prijs is de afgelopen tijd flink gestegen. Dit komt omdat de Shelley upgrade eraan zit te komen en DeFi blijft groeien. Ook nadert de Goguen upgrade wat positief nieuws is voor Cardano.


Vertrouwen in de Cardano stijgt

De lage volatiliteit van de Bitcoin heeft handelaren ertoe gedwongen zich tot altcoins te wenden. Dit omdat altcoins op dit moment zeer winstgevend kunnen zijn nu BTC stilstaat. Cardano was één van de best presterende altcoins van de afgelopen tijd. De prijs is sinds 2020 namelijk met bijna 400% gestegen. Bovendien is de marktkapitalisatie bijna verviervoudigd en heeft de munt Bitcoin SV overtroffen. Daarmee is Cardano nu de vijfde grootste crypto vauta in omloop geworden.

De recente prijsstijging heeft het vertrouwen getoond dat de gemeenschap heeft in Cardano. Het project bevindt zich echter nog in de haar beginfase. Cardano moet nog veel bewijzen wat betreft het uitvoeren van zijn plannen en het verkrijgen van erkenning.

Ryan Fang, de mede-oprichter van ‘Ankr’ heeft echter veel vertrouwen in de capaciteiten van Cardano. Hij verklaarde het volgende:

“De prijsstijging was enorm, omdat het twee weerstandsniveaus brak. We kijken al meer dan een jaar naar de Cardano. We volgde de Cardano vanaf hun ontwikkeling op het testnet tot aan het mainnet. Het netwerk is veel opgekomen en de prijsstijging heeft het sterke marktsentiment van het project bewezen.”


Shelley upgrade en staken

De prijsstijging die we dit jaar hebben gezien werd veroorzaakt door de aankondiging van de Shelley-upgrade. De prijs steeg zelfs nog verder toen Cardano op 7 juli de code voor Shelley begon vrij te geven. Deze upgrade zou uniek zijn omdat Cardano beweert dat het netwerk van 50 naar 100 keer meer gedecentraliseerd maakt dan andere prominente blockchains.

In tegenstelling tot het proof-of-work-algoritme van Bitcoin, draait Cardano op een proof-of-stake-algoritme genaamd Ouroboros. PoS is een methode die een gedecentraliseerd blockchain netwerk beveiligt door mensen met de tokens van die blockchain transacties en blokkades te laten valideren. Met dit proces kunnen stakers tokens verdienen. Dit is ook wel bekend als blokbeloningen, en dit is evenredig met het gestorte bedrag. Fang merkte verder op dat de implementatie concurrentie zal beginnen voor consumentenacceptatie, en voegde eraan toe:

“Het is een zeer gewaagde en uitdagende stap om te implementeren. Ethereum probeert dit al meer dan 2-3 jaar te doen. Maar dat Cardano het consensusprotocol over het Proof of Stake-algoritme kan bereiken, is bewonderenswaardig. ”

Het testnet van Cardano werd voor het eerst gelanceerd in december 2019, om beloningen voor inzet tijdens de testperiode van de Shelley-upgrade mogelijk te maken. Momenteel zijn er meer dan $13 miljard ADA op het ITN gezet.


Smarter contracts

De term ‘smarter contracts’ werd ongeveer 26 jaar geleden geïntroduceerd door cryptografiedeskundige Nick Szabo. Het is een van de meest volledige ontwikkelingen in de crypto industrie. Smarter contracts zijn transactieprotocollen die worden onderhouden door een computer. Ze zijn bedoeld om automatisch transacties uit te voeren, te controleren of te documenteren volgens de voorwaarden van het contract.

Voor Cardano zal de implementatie van het Goguen tijdperk hun smart contracts een stap verder brengen naar ‘smarter contracts’. Smarter contracts elimineren de noodzaak van handmatige interventie voor interacties op een bepaalde blockchain. Toch zal het Goguen-mechanisme geen prioriteit geven aan ADA-transacties en contracten boven andere tokens die op Cardano zijn uitgegeven, zoals Ethereum doet voor de Ether.


Het Goguen-tijdperk

Bakyt Azimkanov, de communicatie- en marketingdirecteur bij Cardano, vertelde hoe het Goguen-tijdperk use cases zal creëert door middel van gedecentraliseerde applicatie:

“Het Goguen-tijdperk zal de weg openen voor de ontwikkeling van enterprise-level en missiekritieke gedecentraliseerde smart contract-applicaties. Dit is de eerste cruciale stap naar het bouwen en implementeren van real-world oplossingen op Cardano. ”

Sumit Gupta, mede-oprichter en de CEO van CoinDCX, deelde zijn mening en zei:

“In plaats van een ledger met één activum, zal Cardano een ledger met meerdere activa worden waarmee gebruikers hun aangepaste tokens op het netwerk kunnen definiëren, vervalsen en overdragen. De Goguen-update zal ontwikkelaars helpen om meer gedecentraliseerde apps op Cardano’s blockchain-netwerk te bouwen.

Dit mechanisme is bedoeld om ontwikkelaars meer beveiliging op het netwerk te bieden. Aangezien alle tokens al het beveiligings- en smart contractgedrag overnemen dat Cardano’s eigen cryptocurrency, de ADA, al heeft. Azimkanov verklaarde:

“Bij de implementatie van gedecentraliseerde applicaties die zijn gebouwd bovenop blockchain-protocollen, worden smart contracts bijzonder nuttig. Vanwege hun vertrouwde karakter kunnen gebruikers communiceren met Web 3.0-applicaties zonder hun gevoelige informatie aan de app-ontwikkelaar toe te vertrouwen. Daarnaast ontvangt de ontwikkelaar of smart contractontwikkelaar een gegarandeerde en automatische regeling op het moment dat het contract afloopt. ”


Interesse in Cardano stijgt

Cardano is op zoek geweest naar het oplossen van problemen die eerder op andere platforms zoals Ethereum en Ripple waren opgetreden. Dit aspect stelt het platform in staat om meer investeerders aan te trekken.

Kijkend naar de samenstelling van de structuur wordt het duidelijk dat Cardano voortdurende steun heeft gezien van haar investeerders. Het aandeel in hodlers bedroeg consequent meer dan 50%. Het aandeel handelaren is echter ook aanzienlijk gestegen in 2020, wat bewijst dat ADA meer volatiliteit begint te zien in afwachting van de officiële lancering van Shelley.

Ook Ryan Selkis, de oprichter en CEO van Messari, heeft onlangs verklaard dat Cardano voldoende ruimte voor groei heeft. De recente prijsstijging onderstreept de opwinding rond het vooruitlopen op de Shelley-upgrade. Een aankondiging dat ADA bezitters hun activa in het vierde kwartaal van 2020 in Coinbase zouden kunnen zetten, heeft de speculatie nog verder aangewakkerd dat ADA tegen het einde van dit jaar op Coinbase kan worden genoteerd.