Altcoin, Cardano

Cardano prijs stijgt en is nu 7de grootste cryptocurrency

Cardano (ADA) presteerde beter dan bijna alle andere grote cryptocurrencies. De munt bereikt nu plek 7 qua marktkapitalisatie en is Litecoin voorbij.


Cardano prijs stijgt enorm

Sinds begin juli maakt Cardano een aanzienlijke opwaartse trend door. De prijs is in een week tijd zelfs meer dan 31% gestegen. Vandaag is de ADA koers zelfs met meer dan 15% gestegen, waardoor de totale marktkapalisatie op $2,9 miljard ligt.

Cardano koers – Bron: CoinMarketCap

Cardano heeft nu haar hoogste waarde sinds 2018 bereikt ten opzichte van de dollar en haar hoogste waarde sinds april 2019 ten opzichte van de Bitcoin.

De ADA koers is nu sinds het begin van het jaar met meer dan 230% gestegen en is verreweg de best presterende grote cryptomunt in 2020. Ter vergelijking: Ethereum heeft een rendement gehaald van 82% behaald door Ethereum (ETH) en 28,9% door Bitcoin. Door de recente prijsstijging presteert Cardano zelfs beter dan Chainlink (LINK), een cryptocurrency die sinds het begin van het jaar ook met meer dan 210% is gestegen.


De Shelley netwerk update

Het handelsvolume is ook aanzienlijk gestegen in 2020. Het volume is sinds het begin van het jaar meer dan vertienvoudigd. Door deze groei is Cardano de afgelopen weken omhoog geklommen op de ranglijst van marktkapitalisatie. ADA staat nu op plek 7 en verslaat daarmee Litecoin.

Deze indrukwekkende koersstijging kan worden toegeschreven aan de naderende Shelley-netwerk fork, die momenteel gepland staat op 29 juli en naar verwachting het niveau van decentralisatie van het Cardano-project enorm zal verhogen. De eerste node is al op het mainnet geïmplementeerd en gebruikers kunnen binnenkort hun ADA via hun wallet staken om beloningen te ontvangen.


Wordt Cardano toegevoegd op Coinbase?

Naast de Shelley-netwerkupdate heeft het bedrijf achter Cardano, genaamd IOHK, recent aangekondigd dat Coinbase Custody gebruikers hun ADA tokens kunnen staken. Deze aankondiging doet Cardano investeerders hopen op een listing op Coinbase.com – iets waar Cardano investeerders al langetijd op hebben gewacht.