Cardano prijs stijgt
Cardano

Cardano ‘Sharks’ kopen 79,1 miljoen ADA voor Vasil Hard Fork

De prijsdaling van Cardano (ADA) dit jaar heeft enkele van de rijkste investeerders ertoe aangezet om de munt te accumuleren.

Sharks accumuleren ADA

Adressen met tussen de 10.000 en 100.000 ADA worden ook wel “Sharks” genoemd. Deze sharks hebben sinds 9 juni circa 79,1 miljoen ADA tokens aan hun reserves toegevoegd. Dit is gelijk aan ongeveer $37,7 miljoen, zo blijkt uit gegevens van Santiment. Ondertussen zijn de Cardano whales, die tussen de 100.000 en 1 miljoen ADA bezitten, gestopt met het verkopen van hun tokens.

Het vasthouden van een grotere hoeveelheid ADA maakt sharks en whales krachtig genoeg om de opkomende trends van de munt te bepalen. Bovendien kunnen ze ‘fishes’, of investeerders die minder ADA tokens hebben, dwingen om hetzelfde te doen.

De recente koopwoede onder de Cardano sharks wijst erop dat ze zich hebben gepositioneerd voor een scherpe prijsstijging. ADA handelt momenteel voor bijna 85% onder zijn recordhoogte van $3,16, die het zag op september 2021.

Een andere potentieel bullish katalysator is een grote technische upgrade die gepland staat voor het einde van deze maand. Deze upgrade kan geïmplementeerd worden na een succesvolle implementatie van het testnet op 4 juli.

De hard fork, genaamd “Vasil“, zorgt ervoor dat blokken sneller gemaakt kunnen worden. Daarnaast zorgt het ervoor dat de schaalbaarheid van Cardano’s gedecentraliseerde applicatie-ecosysteem verbeterd kan worden. Het zal ook de interoperabiliteit tussen Cardano’s sidechains inleiden.

Het sentiment van Cardano whales en sharks staat in contrast met de technische indicatoren die wijzen op meer leed in de toekomst.

Het is benoemingswaardig dat de prijs van ADA sinds 8 mei een patroon van een “descending triangle” weergeeft. Descending triangles verdwijnen meestal nadat de prijs afwijkt van hun vorige trend. Dit is in onderstaand figuur weergegeven.

ADA/USD dagelijkse prijsgrafiek met ‘descending triangle’

De Cardano munt loopt dus het risico verder te zakken tot een bedrag van $0,31, zoals geïllustreerd in de bovenstaande grafiek.

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?