Cardano (ADA) editorial. Illustrative photo for news about Carda
Cardano

Cardano streeft concurrent Ethereum voorbij in ontwikkelingsactiviteit

Cardano (ADA) staat al sinds zijn oprichting bekend als een van de potentiële “Ethereum-killers.” Dit is niet verwonderlijk, aangezien het project werd gestart door Charles Hoskinson, een van de mede-oprichters van Ethereum.

Na onenigheid over de richting van Ethereum, besloot Hoskinson in 2016 zijn eigen smart contract-platform op te richten, met een sterke focus op een wetenschappelijke benadering en gestage ontwikkeling.

Uit recente gegevens van blockchain-analyseplatform Santiment blijkt dat Cardano momenteel voorloopt op Ethereum wat betreft ontwikkelingsactiviteit. Cardano heeft zich opgewerkt naar de top drie van cryptocurrencies met de hoogste ontwikkelingsactiviteit.

Deze conclusie is gebaseerd op een analyse van de GitHub-activiteit in de afgelopen 30 dagen. GitHub is een online platform waar softwareprojecten kunnen worden opgeslagen, gedeeld en ontwikkeld in samenwerking met anderen.

Ontwikkelingsactiviteit en belangrijke upgrades bij Cardano

De toename in ontwikkelingsactiviteit bij Cardano is te danken aan verschillende lopende projecten. Een van de belangrijkste aankomende upgrades is de Chang hard fork, die gericht is op het verbeteren van de beveiliging en stabiliteit van de Cardano blockchain.

Recent is ook een nieuwe versie van Hydra gelanceerd, Cardano’s layer-2 (L2) schaaloplossing. Hydra verhoogt de transactiesnelheid en capaciteit door off-chain verwerkingen te gebruiken, vergelijkbaar met het Lightning Network van Bitcoin (BTC). De laatste update van Hydra introduceert de mogelijkheid om fondsen op te nemen uit een open Hydra Head zonder deze te sluiten, en biedt verbeteringen op het gebied van documentatie en walletkosten.

Ethereum zakt in ranglijst

Ethereum, dat ooit de koploper was in ontwikkelingsactiviteit, is nu gedaald naar de negende plaats en moet plaatsmaken voor projecten zoals Internet Computer (ICP) en Hedera (HBAR), die respectievelijk de eerste en tweede positie innemen. Ook Chainlink (LINK), een ERC-20 token, heeft Ethereum ingehaald en staat nu op de vierde plaats.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Cardano nieuws

Cardano (ADA) koersanalyse: Is herstel naar $0,80 mogelijk?
Cardano netwerk groeit: Waarom de koersdaling niet het hele verhaal vertelt
XRP of Cardano: Welke cryptomunt gaat beter presteren volgens ChatGPT?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag