Cardano Nieuws

Cardano Nieuws

Cardano Vasil hard fork opnieuw met enkele weken uitgesteld

De Vasil hard fork van Cardano (ADA) is vertraagd omdat de teams achter de upgrade prioriteit geven aan een soepele netwerkovergang.

Hard Fork met paar weken vertraagd

Nadat het vorige maand niet lukte om live te gaan, is de Cardano Vasil hard fork opnieuw vertraagd nu de teams achter de ontwikkeling van de Cardano blockchain mikken op een soepele netwerkupgrade.

Input Output Global (IOG) is de organisatie die verantwoordelijk is voor het onderzoek en de ontwikkeling van Cardano. Ze hebben donderdag een YouTube-video vrijgegeven over de aankomende Vasil hard fork.

IOG technisch manager Kevin Hammond kondigde aan dat de Vasil hard fork nog één keer zal worden uitgesteld. Het doel is om ervoor te zorgen dat alle partijen ‘er allemaal klaar voor zijn.’ Inclusief exchanges en API-ontwikkelaars. Hammond zei:

Het is duidelijk dat, als we kijken waar we nu zijn, het nog een paar weken kan duren voordat we naar de volledige Vasil hard fork gaan. Dit is ongelooflijk belangrijk. Alle gebruikers moeten klaar zijn voor de hard fork om een soepel proces te verzekeren.

Laatste problemen wegspoelen

Hammond wees erop dat IOG zich heeft gefocust op het oplossen van enkele testnetproblemen. Er wordt vooruitgang geboekt met de Cardano node versie 1.35.2. De nieuwe node-versie lost problemen op met betrekking tot stake pool operators, decentrale applicatie (DApp) ontwikkelaars, interne testen en andere problemen die op het testnet zijn geïdentificeerd.

Het doel is dat het alle laatste problemen wegspoelt als we naar de hard fork van Vasil gaan. Wat we willen is alles vastleggen op de testautoriteit, om het vervolgens goed te doen en niks te overhaasten.

Temidden van de verwachte update, heeft de ADA-prijs een aanzienlijke volatiliteit gezien. Cardano kende een stijging van meer dan 4,5% in de afgelopen 24 uur. De munt handelt nu op een bedrag van $0,537. De cryptocurrency is 21% gestegen over de afgelopen 14 dagen.

Game changer

De Vasil hard fork is de grootste upgrade voor Cardano sinds de Alonzo hard fork, die in september 2021 werd voltooid. De aankomende fork wordt gezien als een ‘game changer’ in de ontwikkeling van Cardano. Het netwerk zal naar verwachting verbeteren op het gebied van snelheid en schaalbaarheid. Zo wordt het meer geschikt voor smart contracts en DApps.

Input Output gaf de roadmap voor de Vasil hard fork vrij in mei 2022. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de hard fork op 29 juni op het mainnet uit te voeren. De hard fork werd uiteindelijk uitgesteld tot de laatste week van juli door verschillende ‘ernstige’ bugs.

Vasil’s vertraging komt terwijl de cryptocurrency gemeenschap anticipeert op een andere belangrijke gebeurtenis voor een van de grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Ethereum, de op één na grootste blockchain naar waarde, is klaar voor een overgang naar een proof-of-stake (PoS) netwerk. Dit staat gepland voor 19 september. Zoals eerder gemeld, werd de transitie meerdere keren uitgesteld. De volledige upgrade zal naar verwachting live gaan in 2023.

Cardano nieuws

Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
Cardano-whales verzamelen $138 miljoen in ADA Cardano-whales verzamelen $138 miljoen in ADA
Experts: Cardano zal tot $2,93 stijgen in 2025 Experts: Cardano zal tot $2,93 stijgen in 2025
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten