Cardano Nieuws

Cardano Nieuws

Cardano was het meest ontwikkelde cryptoproject op GitHub in 2021

Het is iets meer dan drie maanden geleden dat Cardano’s Alonzo-fork werd geïmplementeerd, maar de blockchain wint al aanzienlijk aan populariteit onder ontwikkelaars.


Populairste crypto-projecten

Volgens CryptoRank en Santiment was Cardano het meest ontwikkelde cryptoproject op GitHub in 2021. Het telde meer dan 140.000 events.

De top drie werd afgerond door Kusama en Polkadot op respectievelijk de tweede en derde plaats. Zij hadden ruwweg hetzelfde aantal events gedurende het jaar. Cardano versloeg de ontwikkelingsactiviteit van Ethereum met een ruime marge. Ethereum belandde op de vierde plaats.


Vertienvoudiging van het aantal gebruikers van Cardano?

In een live Youtube-sessie vorige week onthulde oprichter Charles Hoskinson dat er ongeveer 127 projecten in ontwikkeling zijn op de Cardano-blockchain. Daarnaast verwacht Hoskinson dat het aantal gebruikers van Cardano zal vertienvoudigen ten opzichte van de huidige 2 miljoen. Dit heeft voglens hem te maken met de groeiende populariteit van NFT’s.

De technologische vooruitgang van Cardano wint ook aan populariteit na de Alonzo-fork. Een van de opmerkelijke upgrades aan de blockchain is de layer-two Hydra-upgrade. Deze kanaliseert transacties buiten de keten naar stakingpools zonder het grootboek zelf te partitioneren.

Theoretisch zou het geavanceerde lineaire schaling van het netwerk mogelijk kunnen maken met honderden “hydra nodes” die elk honderden transacties verwerken.

Een andere opmerkelijke vermelding is een nieuw fintech-financieringsmechanisme, bekend als de initial stake pool offering (ISPO). Dit is uniek voor de blockchain.

Hier vaardigen blockchain-liefhebbers hun cryptocurrencies af in een protocol en ontvangen tokens van het nieuwe project dat ze financieren als beloning. De ADA-stakebeloningen gaan daarentegen naar de ontwikkelaars. Fondsen verlaten de wallet van de delegator niet. Hierdoor is het proces vrij veilig. Het Genius Yield-project zag zijn ISPO-pools binnen 24 uur de $118 miljoen overschrijden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten