Cardano (ADA) editorial. Illustrative photo for news about Carda
Cardano

Cardano whales kopen $3 miljard ADA in één dag

Het Cardano (ADA) netwerk blijft innoveren wat onlangs ook te zien was in de hoge ontwikkelaarsactiviteit. Ondanks deze vooruitgang blijft de ADA koers ietwat achter, maar er zijn indicaties die wijzen op een aanstaand herstel.

Whales versterken hun posities ondanks prijsdaling

Uit gegevens van het blockchain-analyseplatform IntoTheBlock blijkt namelijk dat whales hun posities in ADA versterken, zelfs te midden van een prijsdaling van de munt. De onderstaande grafiek onthult dat whales op één enkele dag (afgelopen maandag) voor meer dan $3 miljard aan ADA hebben aangeschaft. Deze omvangrijke aankopen vielen samen met een koersdip tot ongeveer $0,242. Het verwerven van aanzienlijke hoeveelheden ADA door grote spelers kan gezien worden als een bullish signaal, wat het vertrouwen onder kleinere investeerders kan versterken en positief sentiment kan genereren.

Stijging gebruikersactiviteit

Er is nog meer positief nieuws. Afgelopen woensdag registreerde Cardano een indrukwekkende stijging in Dagelijkse Actieve Adressen (DAA) met meer dan 60%. Ter vergelijking: Bitcoin (BTC) kende een bescheiden groei van 4,5% in gebruikersactiviteit, terwijl Ethereum (ETH) te maken had met een daling van bijna 10%.

De activiteit op het netwerk is een van de cruciale indicatoren voor de waarde van blockchain-netwerken. Een netwerk met veel activiteit wordt over het algemeen als gezonder en waardevoller beschouwd. Toegenomen activiteit kan tevens leiden tot een verhoogd handelsvolume, wat weer een stimulerend effect kan hebben op de prijs.

Doorontwikkeling Cardano platform

Tot slot heeft Cardano onlangs een baanbrekende innovatie geïntroduceerd, genaamd Warp-transacties. Wat Warp-transacties zo uniek maakt, is hun vermogen om te functioneren zonder de noodzaak voor smart contracts. Dit vergemakkelijkt niet alleen het versturen van tokens op het Cardano-netwerk, maar verlaagt ook de bijbehorende kosten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht ADA of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Oprichter van het Cardano-netwerk suggereert samenwerking met Bitcoin Cash
Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?