Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Cardano zal de “niet-duurzame” Ethereum markt overnemen

Het Ethereum marktmodel is gebrekkig gebleken en op de lange termijn niet houdbaar. Althans, dit vertelt Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano


Ethereum is gebrekkig

In een recente livestream op Periscope bekritiseerde Hoskinson de DeFi-sector en noemde hij de meeste projecten nutteloos. Zo benoemde hij DApps, die volgens hem door slechts een paar mensen worden gebruikt en NFT’s, waarvan de meeste veel te duur zijn. Ook vertelde hij dat de transacties op het Ethereum netwerk veel te traag zijn en de kosten te hoog.

Hoskinson verdedigde zich ook tegen beweringen dat Cardano een ghost-chain is. Deze kritiek komt voort uit de steeds stijgende waardering, maar dat er “geen zichtbare apps op worden uitgevoerd”. Volgens Hoskinson is deze kritiek misleidend.

De wiskundige wees erop dat Cardano nog maar in zijn begin fase zit. Desondanks haasten grote ondernemingen zich om hun netwerk verder uit te bouwen. Hij wees hier onder andere op New Balance, een wereldwijde kledinggigant die een schoenauthenticatieservice op Cardano heeft.

Hoskinson is de oprichter van Input Output Hong Kong (IOHK), het bedrijf achter Cardano. Voordat hij IOHK oprichtte, werkte hij bijna twee jaar samen met Vitalik Buterin als een van de kernontwikkelaars die Ethereum hebben gebouwd. Hij kreeg echter ruzie met Buterin over financierings- en bestuurskwesties.


Ethereum zal falen, net als Netscape en Myspace

Hoskinson heeft Ethereum volledig afgebrand. Ten eerste zijn de meeste gedecentraliseerde applicaties (DApps) op Ethereum “in handen van een zeer kleine groep actoren. Bovendien heeft slechts een klein percentage daadwerkleijk gebruikers. De rest zijn ghost apps zonder hulpprogramma, zo vertelt Hoskinson. In 2020 werd slechts 31% van de nieuwe DApps gebouwd op Ethereum.

“Die trend zal zich dit jaar voortzetten, vooral voor de kosten”. Zo voorspelde hij.

De huidige Ethereum-markt is gebaseerd op het ‘shillen’ van onzekere projecten om zoveel mogelijk geld verdienen. Het Ethereum model slaat volgens Hoskinson nergens op. Volgens hem is het immoreel, onethisch en zou het illegaal moeten zijn. “Dit model is de reden dat een NFT zoals Homer Pepe voor $300.000 verkoopt en andere NFT’s voor $6 miljoen.”

Hoskinson zei verder dat Ethereum als een project het risico loopt volledig te falen, net als veel andere zwaargewichten in het verleden. Deze megaprojecten die mislukten evolueerden niet en voldeden niet aan de behoeften van hun gebruikers.

Je gelooft me niet? Doe iets voor mij. Pak je Blackberry-telefoon, ga naar Yahoo in je Netscape-browser en zoek naar je Myspace-profiel. Vertel me hoe dat voor jou werkt. Dit is hoe snel dingen kunnen veranderen.

Onlangs vertelde de oprichter van Cardano dat grote bedrijven klaar staan om hun projecten op het Cardano netwerk te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan regeringen als Georgië en Ethiopië; partners zoals PwC en Vacuum Labs; multinationals zoals New Balance en DeFi-markten zoals Algoz en Bondly.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten