Bitcoin Nieuws

Cash App pakt $2 miljard omzet op Bitcoin in eerste kwartaal

De Cash App van het beursgenoteerde betaalbedrijf Block behaalde in het eerste kwartaal van 2023 een omzet van 2 miljard dollar op Bitcoin. Dat is een stijging van 25 procent ten opzichte van 2022 en dat wijst erop dat de hype weer langzaam terugkeert. Block is overigens een bedrijf van de Bitcoin-ondernemer Jack Dorsey, die natuurlijk ook degene was die achter de oprichting van Twitter zat.

Miljarden dollars

Uit de kwartaalcijfers blijkt dat Block dus voor miljarden dollars per kwartaal aan Bitcoin verkoopt aan zijn klanten. In het vierde kwartaal van 2022 ging het om 1,83 miljard dollar en dit kwartaal om 2,16 miljard dollar. Dat zijn behoorlijke cijfers en dat gaat nog maar om één partij.

In totaal maakte de Cash App een winst van 931 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2023. Dat is een stijging van 49 procent ten opzichte van het afgelopen jaar. De winst van de Cash App verbleekte echter bij de rest van het bedrijf, die kwam namelijk binnen op 1,71 miljard dollar.

Block is ook eigenaar van de betaalservice Square, dat een lichte daling van 3,8 procent moest opschrijven ten opzichte van het vierde kwartaal van 2022. Volgens de aandeelhoudersbrief werden de miljarden dollars aan “Bitcoin-omzet” gedreven door een toename van het aantal verkochte Bitcoin aan klanten.

40 cent per aandeel

Verder wist het fintech-bedrijf van Jack Dorsey een winst van 40 cent per aandeel te boeken. Wat een stuk hoger ligt dan de 35 cent per aandeel waar de meeste analisten op hadden ingezet. Verder is de omzet in het eerste kwartaal met 26 procent gestegen ten opzichte van het afgelopen jaar.

Dat komt natuurlijk vooral door Bitcoin, dat in het eerste kwartaal behoorlijk door het dak is gegaan. Op het moment van schrijven staat Bitcoin voor 2023 op een winst van ruim 75 procent.

Voor de toekomst ziet CEO Jack Dorsey vooral muziek in kunstmatige intelligentie en “open protocollen” zo sprak hij tijdens de presentatie van de cijfers. Met dat laatste doelt hij waarschijnlijk op zaken als Bitcoin en het Lightning Network.

Bitcoin nieuws

Nieuwe informatie over de identiteit van Satoshi Nakamoto?
Opvallend: Miljoenen aan Bitcoins verhuizen na lange periodes van inactiviteit
Handelslegende Tone Vays: Bitcoin is momenteel Goedkoop
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen