candlesticks
Bitcoin

Cathie Wood dumpt $12,8 miljoen aan Bitcoin tijdens koersdalingen

Het ARK Invest van Cathie Wood lijkt het vertrouwen in Bitcoin tijdelijk op te zeggen. Tijdens de correctie van Bitcoin verkocht het fonds namelijk voor 12,8 miljoen dollar aan aandelen in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het grootste Bitcoin-fonds ter wereld. GBTC heeft ruim 600.000 Bitcoin in beheer, waarmee het nog ruim driemaal groter is dan MicroStrategy.

Al beheert MicroStrategy hun Bitcoin natuurlijk puur en alleen voor zichzelf.

Bitcoin en Coinbase in de verkoop

Het lijkt erop dat ARK Invest verwacht dat de Bitcoin koers een lastige periode te wachten staat.

Waarom?

Omdat het niet alleen aandelen GBTC in de verkoop heeft gedaan, maar er ook voor heeft gekozen om hun aandelen in het crypto-beursplatform Coinbase te verkopen.

Zo is in ieder geval duidelijk dat ARK Invest er niet voor kiest om simpelweg te kopen en vasthouden, maar ook actief handelt als het koersdalingen verwacht.

Dat hoeft natuurlijk niet per se iets te zeggen over het standpunt van ARK Invest en Cathie Wood ten opzichte van Bitcoin. Je kunt immers een asset waar je in gelooft verkopen, omdat je denkt dat de koers op dit moment een beetje oververhit is.

Opvallende standpunten Cathie Wood

De kans dat ARK Invest hun GBTC en Coinbase op korte termijn weer terugkoopt lijkt aanwezig.

Waarom?

Omdat Cathie Wood gedurende een presentatie van 40 minuten de verwachting heeft uitgesproken dat de Amerikaanse centrale bank op korte termijn zal beginnen met het verlagen van de rente in Amerika.

Cathie Wood ziet de economie verzwakken, de inflatie verder wegzakken dan verwacht en dat de Federal Reserve daar binnenkort op zal reageren.

Wat dat betreft wordt de persconferentie na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank op woensdag extra interessant om in de gaten te houden.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Analist: Bitcoin koers op weg naar all-time high bij doorbraak van cruciale weerstand
Satoshi Nakamoto ontmaskerd? HBO-documentaire beweert ‘Bitcoin-mysterie’ te onthullen
Kansen in de dip? Bitcoin koers op weg naar $90.000 volgens Raoul Pal
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem