Bitcoin
Bitcoin

Cathie Wood: ‘Investeerders stappen over van goud op Bitcoin’

Investeerders beginnen over te stappen van goud naar Bitcoin als gevolg van de lancering van de Spot Bitcoin ETFs, zo stelt Cathie Wood van ARK Invest. “Bitcoin stijgt ten opzichte van goud. Er is een wisseling van de wacht gaande in het voordeel van Bitcoin en wij denken dat deze dynamiek doorzet, nu je met minder frictie Bitcoin kunt kopen”, aldus Cathie Wood.

Bitcoin stijgt ten opzichte van goud

Dat Bitcoin stijgt ten opzichte van goud is geen nieuwe ontwikkeling, zoals je in de onderstaande grafiek kunt zien. Nu ligt die ontwikkeling vanwege de komst van de Spot Bitcoin ETFs echter meer onder een vergrootglas.

Net als goud verwacht Wood dat Bitcoin zich zal bewijzen als een zogenoemde “risk off” asset. Dat betekent dat zij Bitcoin ziet als een asset waar mensen naartoe vluchten als er meer sprake is van risico binnen het financiële systeem.

Als bewijs hiervoor wijst Cathie Wood naar maart 2023, het moment waarop een groep Amerikaanse banken in de problemen kwam en de Bitcoin koers een sprong van 40 procent maakte.

“Het idee is dat Bitcoin een vlucht naar kwaliteit of een vlucht naar veiligheid is”, aldus Cathie Wood.

Correlatie tussen Bitcoin en goud op hoogtepunt

Ondanks dat Cathie Wood constateert dat er sprake is van een wisseling van goud naar Bitcoin, is de correlatie tussen de twee assets op zijn hoogste punt ooit.

Dat wil zeggen dat Bitcoin en goud nog nooit zo synchroon bewogen als vandaag.

Wat de lancering van de Spot Bitcoin ETFs betreft is Cathie Wood niet verbaasd over de daling van 20 procent. Voor de lancering voorspelde zij al een “sell-the-news” event voor de Spot Bitcoin ETFs.

Volgens Wood is het echter wel opvallend dat 15 miljoen van de 19,5 miljoen Bitcoin die in omloop zijn al 155 dagen niet van eigenaar gewisseld zijn en dus in “sterke handen” zijn.

Dat wijst erop dat veel Bitcoiners de asset voor de lange termijn bezitten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin beleeft slechtste start van oktober ooit, maar herpakt $61.000
Benjamin Cowen waarschuwt: Stijgende werkloosheid kan Bitcoin in bearmarkt houden in Q4 2024
Bitcoin koers daalt terwijl goud stijgt te midden van spanningen: Israël waarschuwt Iran
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell