Bitcoin, BTC
Bitcoin

Cathie Wood’s Bitcoin prijsvoorspelling: Een koers van $650.000 is haalbaar

De CEO van Ark Invest, Cathie Wood, heeft in een recent interview aangegeven dat er een opmerkelijke verandering is in de benadering van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze verandering betreft de behandeling van de aanvraag van haar fonds voor een spot Bitcoin ETF.

Volgens Wood, die eerder directe afwijzingen van de SEC gewend was, stelt de commissie nu actieve vragen over de Bitcoin ETF-aanvraag van haar hedgefonds. Dit wijst op een mogelijke verschuiving in het beleid van de SEC ten aanzien van dergelijke financiële producten.

Een volatiele week

Parallel aan deze ontwikkeling heeft de Bitcoin prijs aanzienlijke schommelingen doorgemaakt deze week. Vanaf een niveau van $35.200 op dinsdag en woensdag, steeg de prijs tot $37.900. Deze stijging was echter van korte duur, want op donderdag daalde de spotprijs van BTC tot onder de $35.800. Er was echter een herstel op vrijdag, waarbij de prijs steun vond rond de $36.000. Deze volatiliteit in de Bitcoin prijs weerspiegelt de anticipatie en onzekerheid in de markt met betrekking tot de besluitvorming van de SEC.

Ligt een Bitcoin ETF goedkeuring in het verschiet?

Ark Invest wacht dus met spanning op de beslissing van de SEC over de goedkeuring van hun spot Bitcoin ETF-product. De recente ontwikkelingen, zoals beschreven door Wood, geven reden tot optimisme dat een goedkeuring mogelijk in het verschiet ligt. Dit zou een belangrijke mijlpaal betekenen voor de integratie van cryptocurrency in meer traditionele financiële markten.

Catie Wood: Bitcoin prijs kan stijgen naar $650.000

Cathie Wood heeft ook haar optimisme over Bitcoin uitgedrukt, met name vanwege twee belangrijke factoren: de aankomende halvering van Bitcoin en de maximale voorraadlimiet van 21 miljoen. Tijdens een interview met Yahoo Finance op woensdag, legde Wood uit:

Ik denk dat als we kijken naar de redenen waarom Bitcoin in waarde zal toenemen, onze basisvoorspelling nu tussen de 600.000 en 650.000 dollar ligt.

Wood benadrukte verder het belang van de beperkte voorraad van Bitcoin en de groeiende interesse van institutionele beleggers. Ze voegde toe:

“We verwachten dat als de SEC groen licht geeft aan een Bitcoin ETF, dit voor institutionele beleggers een teken zal zijn dat ze veilig kunnen investeren in Bitcoin. Veel instellingen hebben al geruime tijd crypto-activa onderzocht en erkennen dat het een nieuwe activaklasse is. Deze combinatie van factoren zou een aanzienlijke stijging in de vraag naar Bitcoin kunnen teweegbrengen.”

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten