Celsius Logo
Bitcoin

Celsius toch niet failliet en keert $3 miljard uit aan gebruikers

Als je wat langer meeloopt in de industrie, dan heb je ongetwijfeld weleens van Celsius gehoord. Dit was een crypto-leenplatform dat in 2022 kopje onder ging, nadat in mei van dat jaar Terra Luna implodeerde. Inmiddels is het Celsius gelukt om “uit hun faillissement te stappen” en gaan ze een doorstart maken.

Onderdeel daarvan is het uitkeren van 3 miljard dollar aan kapitaal aan de schuldeisers.

Celsius gaat verder als Bitcoin miner

Uit de persverklaring van 31 januari blijkt dat het leenplatform stopt en verdergaat als Ionic Digital; een bedrijf met een focus op Bitcoin mining.

Het management van dat bedrijf wordt opgepakt door Hut 8, een beursgenoteerde Canadese Bitcoin miner.

Celsius zegt dat Ionic Digital “de crediteuren blijft terugbetalen” en dat het verwacht dat de aandelen snel verhandelbaar zijn op de beurs, zodra daar de goedkeuring voor binnen is.

Ongeveer 98 procent van de crediteuren van Celsius ging akkoord met het exit-plan, dat 18 maanden na het pauzeren van de opnames van het crypto-leenplatform komt.

Celsius sluit zijn crypto-leenplatform

Er komt in ieder geval een einde aan het crypto-leenplatform van Celsius. De mobiele- en webapplicatie worden op 28 februari afgesloten.

De crediteuren zullen worden uitbetaald via PayPal, Venmo en Coinbase; afhankelijk wat zij nog terugkrijgen van het bedrijf (fiatgeld of crypto).

Zoals het nu lijkt krijgen de crediteuren 57 procent van hun kapitaal terug in crypto. Dat is natuurlijk niet veel, maar het is tenminste iets.

Niemand had in 2022 waarschijnlijk verwacht dat ze überhaupt nog iets terug zouden krijgen na het faillissement van Celsius. Nu blijkt dat er toch nog iets van kapitaal binnen het platform was.

Zodanig zelfs, dat het bedrijf nu een doorstart kan maken als miner.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering