Exchange

CEO CoinMarketCap neemt 4 maanden na de overname van Binance ontslag

De CEO van CoinMarketCap, genaamd Carylyne Chan stopt, samen met twee andere teamleden. Het is slechts vier maanden geleden dat Binance het bedrijf overnam.


CEO neemt ontslag

Carylyne Chan nam vandaag ontslag na twee jaar en drie maanden bij het bedrijf te hebben gewerkt. Haar ontslag komt kort nadat het bedrijf werd overgenomen door de crypto-exchange Binance. Ze vertelde het volgende over haar toekomst:

“Voordat ik bij CoinMarketCap kwam werken, heb ik een bedrijf opgezet en vervolgens verkocht dat actief was op het gebied van kunstmatige intelligentie. Ik geloof dat er nog veel te ontdekken is op het gebied van AI, dus misschien ga ik op een gegeven moment terug naar dat gebied.”

“Op korte termijn ben ik echter nieuwe kansen aan het onderzoeken. Ik kijk naar industrieën die gemoderniseerd moeten worden met technologie en betere branding. Ik geloof dat de ervaring die ik het afgelopen decennium heb opgedaan cruciaal kan zijn om echte winsten in de bredere economie te stimuleren, ” voegde ze eraan toe.


Recente overname door Binance

Haar ontslag volgt vlak na de overname van CoinMarketCap door Binance. Deze werd aangekondigd op 2 april 2020. Door de overname trad Brandon Chez af, de oprichter van CoinMarketCap. Hij maakte de weg vrij voor Chan om de rol van interim CEO op zich te nemen. Er ontstond ook controverse nadat er een grote wijziging op de site was aangebracht die Binance naar de top van zijn ranglijst duwde. Chan zei verder:

“Tijdens en na de overname was het mijn doel om de verantwoordelijkheid van integriteit, transparantie en niet-censuur hoog te houden voor onze gebruikers. Zoals ik al zei in mijn brief toen ik interim-CEO werd, is operationele onafhankelijkheid belangrijk. Ik vroeg onze gebruikers daarom om ons de komende maanden te beoordelen om er zeker van te zijn dat we ons aan ons woord hielden. Het enige dat ik kan vragen, is dat die verantwoording wordt voortgezet.”

Tijdens de tijd van Chan bij CoinMarketCap speelde het bedrijf een grote rol bij het mainstreamen van de cryptogemeenschap. De crypto-indices van het bedrijf werden gelanceerd op Nasdaq, Bloomberg en Reuters en verschaften cryptogegevens aan een veel breder publiek.

Chan hield ook toezicht op de ontwikkeling van de liquiditeitsstatistiek en -score van het bedrijf. Daarnaast bood ze oplossingen voor volume-inflatie op beurzen en hielp gebruikers bij het vinden van de beste cryptobeurzen. Ook begon CoinMarketCap de Data Accountability & Transparency Alliance, die gericht was op het bevorderen van transparantie in de crypto-industrie.


Twee vice-presidenten nemen ook ontslag

Zowel Spencer Yang, vice-president operations, groei en omzet, als Jeremy Seow, vice-president product, hebben het bedrijf de afgelopen twee weken ook verlaten.

Yang, die zijn ontslag aankondigde op LinkedIn, zei het volgende: “Ik vetrek omdat ik meer tijd wil besteden aan het nadenken over de problemen die ik graag buiten het bedrijf zou willen oplossen.” Hij voegde eraan toe dat hij zich heeft aangesloten bij de ‘On Deck Fellowship’. Dat is een 10 weken durend programma waar individuen die een bedrijf starten elkaar ontmoeten. Seow zei het volgende:

“Spencer en Carylyne waren geweldige collega’s bij CoinMarketCap en behoorden tot de scherpste en slimste mensen met wie ik heb mogen werken. Ze hielpen me bij het opstellen van de productroadmap en visie voor CoinMarketCap, zowel voor als na de acquisitie.”

Hij voegde eraan toe: “Hoewel ik niet namens hen spreek, zag ik een aantal belangrijke productmijlpalen als een goed moment voor ons om over te stappen van bedrijf. Zo kunnen we teruggaan naar waar het begon.”