Regulatie Nieuws

CEO JPMorgan: “Cryptocurrency zijn decentrale piramidespelen”

Jamie Dimon, de flamboyante CEO van het grote JPMorgan, geeft in een verhoor met Amerikaanse wetgevers zijn ongezouten mening over crypto. “Crypto tokens die zichzelf als valuta identificeren, zoals Bitcoin, zijn decentrale piramidespellen”, aldus een duidelijke Jamie Dimon.

Niet alles is troep

Dimon werd tijdens het verhoor gevraagd waarom hij niet actiever aanwezig is in de crypto-wereld. Zijn reactie is in grote lijnen dat hij enorm sceptisch is over de lange termijn waarde van alle projecten. Toch ziet hij waarde in blockchain, decentralized finance (DeFi), ledgers, smart contracts en “tokens die iets doen”, om vervolgens tokens die zich identificeren als geld, waaronder Bitcoin, compleet af te branden.

Over de nieuwe wet voor stablecoins in de Verenigde Staten heeft Dimon weinig te zeggen. Hij gelooft dat er niets mis is met stablecoins die op een goede manier op de markt gebracht worden. Dat wil zeggen, met dezelfde wetgeving waar zogenaamde geldmarktfondsen aan onderworpen zijn.

Lange tijd geleden omschreef Dimon Bitcoin nog als “oplichterij” en daarna heeft hij vaak gezegd persoonlijk niet te willen investeren in de sector. Al is hij daarna iets positiever over crypto geworden, met name over de potentie om internationale betalingen goedkoper te maken.

JPMorgen luistert niet altijd

Ondanks de harde mening van Jamie Dimon is JPMorgan stappen aan het zetten in de crypto-wereld. In oktober 2020 lanceerde het bijvoorbeeld zijn eigen in-huis stablecoin, de JPM Coin. Dit markeerde de eerste cryptocurrency die gedekt is door een Amerikaanse bank, met als doel om de efficiëntie van settlement te verhogen. Een munt die vooral gericht is op transactiesnelheid en transactiekosten voor het fiatsysteem.

Eén week na het uitrollen van de munt lanceerde de bank een nieuwe afdeling met een volledige focus op blockchain technologie genaamd Onyx. Sindsdien is het Onyx-platform gebruikt door een grote groep institutionele klanten voor wereldwijde betalingen.

JPMorgan werd ook de eerste bank in de Metaverse, nadat het zijn eigen virtuele lounge opende in Decentraland in februari van dit jaar. Deze beslissing volgde op een rapport dat de potentiële waarde van de Metaverse 1 biljoen dollar is. Jamie Dimon zegt dan wel weinig te zien in crypto, maar daar handelt zijn bank niet naar.

Regulatie nieuws

Kim Kardashian moet $1.26 miljoen betalen aan SEC vanwege crypto promotie Kim Kardashian moet $1.26 miljoen betalen aan SEC vanwege crypto promotie
De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt
Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten