Blockchain Nieuws

CEO Mastercard: Crypto zal uiteindelijk genieten van massale adoptie

De CEO van Mastercard deelden onlangs in een interview zijn gedachten over de toekomst van crypto.

Het wereldwijde financiële systeem.

Crypto assets zoals Bitcoin en Ethereum hebben één doel. Ze willen allen deel uitmaken van het wereldwijde financiële systeem. Echter blijven zaken zoals anonimiteit, decentralisatie en het ontbreken van een duidelijk regelgevend kader het proces van bredere acceptatie vertragen.

Volgens gegevens van Chainalysis daalde de wereldwijde acceptatie van cryptocurrency in het derde kwartaal van 2021. Eerder dat jaar, in het tweede kwartaal van 2021, bereikte het zijn hoogste punt ooit.

Tijdens de laatste drie maanden van 2021 stegen de adoptie statistieken echter weer. Dit kwam mede door een enorme rally waarbij veel digitale valuta’s hun eigen all-time-highs bereikten.

In de laatste twee kwartalen van 2022 was er een merkbare afname van de acceptatie- en gebruiks aantallen. Dat is niet zo gek aangezien de crypto markt een bearish cyclus in ging. De enorme koersval gaf aan dat digitale assets nog veel werk te doen hebben om het acceptatie niveau te bereiken die ze willen bereiken. Dit sentiment werd onlangs opnieuw herhaald door Mastercard-CEO Michael Miebach.

Crypto mainstream

De CEO van Mastercard werd onlangs geïnterviewd over zijn standpunten rondom crypto. Hierin kreeg hij de kans om zijn gedachten te delen over de toekomst van cryptocurrencies.

Ik denk dat het nog lang duurt voordat crypto mainstream wordt. De populariteit van digitale assets zal toenemen en aantrekkelijker worden als er al meer geschikte regelgeving voor is.

– Michael Miebach

De CEO van Mastercard wees erop dat er een aanzienlijke toename is van het aantal grote investeerders dat bereid is geld in digitale valuta’s te steken. Echter worden deze investeerders ontmoedigd door een gebrek aan uitgebreide regels.

Hierdoor hebben potentiële investeerders geen idee hoe ze veilig toe kunnen treden tot deze sector. De crypto sector wordt van tijd tot tijd namelijk geteisterd door cyberaanvallen. Onlangs is Mastercard een samenwerking aangegaan met Binance. Met deze samenwerking wil het aankopen van NFT’s net zo eenvoudig maken als het kopen van een kopje koffie.

Opkomende markten domineren de wereldwijde adoptie-index

In een rapport uitgebracht door Chainalysis, werd onthuld dat de VS 5e stond in de top 20 van landen die crypto accepteren. Vietnam staat 1e, de Filippijnen tweede, Oekraïne derde en India vierde. Pakistan, Brazilië, Thailand, Rusland en China haalden de top 10.

Van de 20 landen die door het analysebedrijf zijn gerangschikt, kwamen er 10 landen uit de categorie van lagere middeninkomens. Acht landen kwamen uit de hogere middeninkomens. Daarnaast werden de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk als enige twee landen geclassificeerd als gebieden met een hoog inkomen.

Blockchain nieuws

Genesis is Gemini Earn gebruikers 900 miljoen dollar schuldig
Alameda Research investeerde 1,15 miljard dollar in crypto miner Genesis Digital
Animoca komt met Metaverse fonds van miljard dollar voor ontwikkelaars
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten