CFTC
Bitcoin, Regulatie

CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”

De voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) Rostin Behnam, is ervan overtuigd dat passende regelgeving de potentie heeft om de Bitcoin koers te verdubbelen. “De industrie kan groeien als we passende regelgeving verzinnen. Als er een door de CFTC-gereguleerde markt ontstaat, dan kan de Bitcoin koers zomaar verdubbelen”, aldus Behnam tijdens een interview bij de NYU School of Law.

Markt heeft duidelijkheid nodig

Het argument van Behnam is inmiddels al duizend keer opgebracht in de industrie. Ergens is het logisch, want het grote geld zit niet te wachten op de onzekerheid die momenteel heerst rondom Bitcoin en crypto. Pensioenfondsen en dergelijke investeren uiteraard niet als niet duidelijk is of de financiële asset in kwestie over 10 jaar nog wel bestaat. In die zin is het meer dan belangrijk dat er op korte termijn duidelijke regelgeving komt als de industrie nieuwe stappen wil zetten.

Jarenlang hebben de CFTC en de Securities and Exchange Commission (SEC) met elkaar in conclaaf gelegen over de rol van de belangrijkste wetgevers voor de industrie. Beiden durven zich in die zin nog niet echt uit te spreken, maar proberen vooral regels te scheppen door straffen uit te delen of rechtszaken te starten. “Een duidelijk juridisch raamwerk kan institutionele beleggers de markt in lokken”, aldus Behnam.

Te weinig budget om toe te slaan

De strijd om de jurisdictie over crypto en het relatief kleine budget van de CFTC, maken dat ze vooral op externe tipgevers en klachten van consumenten leunen als het gaat om het ‘aanvallen’ van malafide crypto-partijen. “We zijn alleen maar bezig met het ‘topje van de ijsberg’, met een stuk of 60 zaken”, aldus Behnam. Op dit moment heeft de CFTC niet de tools ter beschikken om de markt goed in de gaten te houden.

In principe heeft dat volgens Behnam niet te maken met een gebrek aan wil binnen de organisatie, maar meer een gebrek aan jurisdictie. Als er nu eens duidelijkheid komt in de Verenigde Staten over de organisatie die verantwoordelijk is voor crypto, dan gaat dat de industrie volgens hem enorm vooruithelpen.

Bitcoin nieuws

Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?