Altcoin, Cardano

Chainlink (LINK) Bereikt opnieuw een Hoogtepunt +39%

De Chainlink prijs is opnieuw enorm gestegen. Het stijgende volume, de prijsontdekkingsfase en alle nieuwe partnerschappen laten de LINK koers stijgen tot een nieuw record van $8,48.

Vandaag is de Chainlink prijs met meer dan 35% gestegen. De munt bereikte zelfs even een hoogtepunt van $8,48, wat de hoogste waarde ooit is. Er zijn drie belangrijke factoren die de prijs van LINK waarschijnlijk naar een nieuw record hebben geduwd, namelijk: belangrijke partnerschappen, de prijsontdekkingsfase en het sterke momentum dat momenteel de altcoin en DeFi-markt aandrijft.

Chainlink bereikt nieuwe hoogtes – Bron: Tradingview

De prijsontdekkingsfase

Op 6 juli doorbrak Chainlink voor het eerst deze maand zijn vorige record van $5,31. Met deze doorbraak ging de munt een prijsontdekkingsfase in, wat ervoor zorgt dat er geen weerstandszones meer zijn. Dit leidt vaak tot een enorme FOMO rally.

Het lijkt er nu dus ook op dat we deze FOMO rally aan het werk zien. Binnen zeven dagen nadat LINK een nieuw hoogtepunt had bereikt, steeg de prijs met meer dan 40% van $5,31 tot $8,48.

Het handelsvolume van LINK steeg ook tot ongekende niveaus. Met dit enorme handelsvolume en het feit dat er geen sterke weerstandszone is lijkt de Chainlink koers zomaar door te kunnen stoten richting de $10.

 

Chainlink’s nieuwe partnerschappen

Chainlink heeft dit jaar al veel verschillende spraakmakende partnerschappen gesloten met bedrijven in de cryptowereld.

Op 8 juli begon Chainlink samen te werken met Nexo, een crypto-geldschieter met naar verluidt 800.000 gebruikers, om zijn Oracle-oplossingen te implementeren. Medeoprichter van Chainlink Sergey Nazarov zei toen:

“We zijn verheugd om de veilige en betrouwbare Oracle-oplossingen van Chainlink naar het populaire uitleenplatform van Nexo te brengen, zodat gebruikers onafhankelijk de rente en onderpandpercentages kunnen verifiëren die ze zouden moeten ontvangen.”

In de afgelopen twee maanden heeft Chainlink ook samengewerkt met blockchain-projecten en bedrijven, waaronder Hedera Hashgraph en Matic Network. Chainlink werd ook genoemd in een blogbericht van Google getiteld ‘Building hybrid blockchain / cloud applications with Ethereum and Google Cloud‘. Al deze samenwerkingen zijn een teken dat Chainlink zeer geliefd is.


De altcoinmarkt wint kracht

Nadat de Ethereum koers is begonnen met stijgen heeft eigenlijk de hele altcoin markt winst geboekt. De stabiliteit van de Bitcoin heeft een goede basis gelegd voor het herstel van de alts.

De Ether-prijs is sinds de eerste week van mei gestegen van $175 naar $240 en het lijkt erop dat het geleidelijke herstel van de prijs de altcoin-markt verder in staat heeft gesteld zijn momentum te behouden.

In de afgelopen 7 dagen is de dominantie van Bitcoin gedaald van 64,15% tot 62,45%, wat aangeeft dat altcoins zijn toegenomen in marktkapitalisatie.

Eerder deze maand voorspelden traders, zoals Peter Brandt, dat er een altseason, ergens in 2020 zou kunnen plaatsvinden. De sterke prestaties van toonaangevende altcoins, waaronder Cardano (ADA), Chainlink, Tezos (XTZ) en Compound (COMP), hebben het sentiment rond de altcoin-markt flink verbeterd.