Altcoin

DeFi drijft Chainlink’s LINK token naar nieuwe Hoogtepunten

De LINK token van Chainlink bereikt vandaag opnieuw een hoogtepunt. Het toenemende gebruik van Chainlink’s ‘price oracles’ in DeFi drijft de koers steeds hoger.


Chainlink bevindt zich in prijs ontdekkingszone

De Chainlink prijs bereikt vandaag een hoogtepunt van $6,30. Dat betekent dat LINK dit jaar meer dan 230% winst heeft geboekt. Chainlink bevindt zich op dit moment in een zogenaamde ‘prijs ontdekkingsfase’. De koers is nog nooit zo hoog geweest wat betekent dat er nergens ondersteuning of weerstandsniveau’s liggen. Dit kan ervoor zorgen voor enorme volatiliteit.

Chainlink prijs breikt nieuw hoogtepunt – Bron: Tradingview

Chainlink is losgekoppeld van de Bitcoin koers en analisten vertellen dat de enorme prijsstijging vooral te maken heeft met het toenemende gebruik van de DeFi markt.

“We schrijven deze prijsstijging op korte termijn toe aan Chainlink’s gebruik in de DeFi-ruimte”, zegt Vance Spencer, mede-oprichter van Framework Ventures.” De marktkapitalisatie voor DeFi-projecten is vervijfvoudigd in het afgelopen half jaar en het grootste deel van het ecosysteem vertrouwt nu op Chainlink.


Chainlink is een belangrijke speler in de DeFi markt

Ondertussen zei crypto analist van eToro, Simon Peters het volgende: “Chainlink vertoont al enige tijd een bullish trend, waarbij LINK de juiste stappen maakt door samen te werken met een aantal projecten in de gedecentraliseerde financiering (DeFi) ruimte.”

Chainlink is een systeem van orakels gebouwd bovenop de Ethereum-blockchain die gegevens levert aan gedecentraliseerde blockchains. Als bijvoorbeeld twee gebruikers wedden op de uitkomst van een binair evenement, vertelt het orakel het smart contract welke gebruiker heeft gewonnen.

Het voordeel van Chainlink is dat het op een gedecentraliseerde manier of uit meerdere bronnen data levert aan smart contracts. Dat zorgt voor de veiligheid en betrouwbaarheid van de blockchain, die in het gedrang kan komen als het orakel afhankelijk is van één enkele bron.

Vandaar dat de DeFi-industrie zich massaal tot Chainlink heeft gewend. Grote namen in de DeFi-ruimte, waaronder Kyber Network, AVA, Graph Protocol, Opium Network, Synthetix en nu bZx hebben de orakels van Chainlink geïntegreerd. Het officiële Twitter-account van Chainlink heeft de afgelopen twee maanden elke week ten minste twee partnerschappen aangekondigd.

Ook heeft Chainlink een boost gekregen door de samenwerking met het nationale blockchain-project van China. “Het belang van de Chinese regering om Chainlink-orakels te integreren in hun nationale blockchain-servicenetwerk kan niet worden onderschat”, aldus Spencer.

De vraag is nu natuurlijk of de prijsstijging slechts een korte opleving is. Waarschijnlijk niet, vertelt Spencer. “Op lange termijn verwachten we dat de Chainlink prijs zal blijven stijgen. DeFi zal blijven groeien en het Chainlink netwerk wordt steeds meer gebruikt.”