Prijsanalyse

Prijsanalyse

Chainlink (LINK) prijsanalyse 10 september 2020

Chainlink’s LINK token heeft de afgelopen maanden de harten van veel investeerders gewonnen met een enorme koersstijging. Echter, sinds afgelopen week is de prijs weer flink gedaald. Hoe staat LINK er technisch gezien voor? In deze analyse lees je het.


LINK weekly chart

We beginnen met een kleine update op de weekgrafiek van Chainlink. Na het breken van de belangrijke weerstandszone rond $5 is er een flinke stijging geweest die 6 weken duurde. LINK heeft toen een hoogtepunt van $20 weten te bereiken. Echter, sindsdien is LINK voor de vierde week op rij bezig met een retrace.

Meten we de laatste push omhoog met de fibonacci tool dan is er afgelopen week een 0.618 retrace geweest. Dit valt net boven de dunne supportzone wat is gezet tijdens de run van $5 naar $20.

Kijken we naar de indicatoren die onze analist gebruikt dan zien we de ema’s bullish staan en bieden deze goed support aan de koers. De rsi bevindt zich in de neutrale zone maar buigt ligt bullish. De ema12 staat boven de rsi en is dalende. Het zou positief zijn wanneer deze twee zou indicatoren ‘flippen’.

LINK weekly chart – Bron: Tradingview

LINK daily chart

De daggrafiek van LINK ziet er mooi uit. We kunnen nu wel stellen dat LINK een higer low heeft gezet waarbij de koers netjes support heeft gevonden op de ema55 (zwart) en ema100 (groen). Het is nu van belang dat LINK uit de flag breekt, deze gaat testen en een higher high als bevestiging neer gaat zetten.

Het volume is nog niet heel denderend maar als we de rsi bekijken dan staat het er goed voor. De rsi is bevindt zich in een mooi oplopende lijn en staat momenteel op het punt om de ema en tevens ook gelijk de 50-lijn bullish te kruisen. Daarna kan LINK snel richting een nieuwe All Time High gaan. Onze analist bestempeld de $10 als een goed kooppunt (geen financieel advies). Om te kijken of we nog een kans krijgen om op $10 te kopen bekijkt hij de 4h grafiek.

LINK daily chart – Bron: Tradingview

LINK 4h grafiek

Op de 4h grafiek zien we een inverted head and shoulders waarbij de neckline net doorbroken is en afgewezen is door de ema200. Deze neckline doorbraak is tevens ook direct een r/s (resistance -> support) flip. Als we van de inverted head and shoulders uitgaan dan zou het target doel rond de $15 liggen en ook dit heeft weer confluence met horizontale resistance zone en de monthly open.

De kortere ema’s (8 & 21) zijn bullish gedraaid en de ema55 probeert er ook onder te komen als support. De ema100 en 200 staan nog altijd in bull modus maar functioneren momenteel als weerstand. De koers moet hierboven weten te komen en sluiten om ze in bullish modus te laten staan. De vorige keer dat deze twee bearish zijn gekruist resulteerde dat in een drop van ruim 65%.

De rsi beweegt netjes omhoog en de ema12 biedt ondersteuning. De rsi bevindt zich nog in neutrale zone boven de 50-lijn, nog ruimte genoeg om te stijgen.

LINK 4h chart – Bron: Tradingview

LINK 1h chart

En als laatste geeft onze analist nog een korte analyse op de 1h grafiek, aangezien deze er heel interessant uitziet. We bevinden ons momenteel in de golden pocket zone van de fibonacci wanneer we de laatste move meten waarbij we de r/s flip hebben gemaakt. De ema200 lijkt support te gaan bieden maar dat moet blijken wanneer deze candle sluit.

LINK 1h chart – Bron: Tradingview

Al met al zien de Chainlink grafieken er dus interessant uit. Mocht je meer vragen hebben over de analyses join dan ons Telegram kanaal.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten