Prijsanalyse

Chainlink (LINK) prijsanalyse 12 november 2020

Hoe staat het ervoor met de Chainlink koers? Vandaag analyseert onze analist de LINK grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ongeveer een maand geleden hebben we op verzoek van de Newsbit community al eens de LINK grafieken geanalyseerd. Vandaag gaan we kijken hoe het er op dit moment voor staat voor LINK.

De groene zone, welke confluence heeft met de weekly golden pocket, heeft stand weten te houden en de koers is vervolgens rustig verder blijven stijgen. Zoals we op deze chart kunne zien is het aannemelijk dat de highs van augustus 2020 getest gaan worden.

De rsi zit aan de boevenkant van de neutrale zone en loopt al een aantal weken licht omhoog. De ema beweegt in tegengestelde richting en staat momenteel op het punt om bullish te kruissen of bearish te rejecten. Voor de lbr geldt hetzelfde als wat we op de rsi kunnen zien. Tevens zien we op de lbr het bullish momentum toenemen.

LINK weekly chart – Bron: Tradingview

Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Op de dagelijkse grafiek bevindt ChainLink zich momenteel in een rising wedge en ondervind de koers weerstand van de bovenste trendlijn en de rode weerstandszone. Daarnaast is er ook een bear divergentie te zien op zowel de rsi als de lbr. Op de macd heeft deze niet kunnen vormen waardoor er een kleine kans bestaat dat hij niet gaat spelen. We zien namelijk vaak dat wanneer ze eerst op de rsi, dan de lbr en als laatste op de macd gaan vormen de kans erg groot is dat het gaat spelen.

De rsi lijkt momenteel weer omhoog te willen gaan en zou boven het rode lijntje moeten komen om de divergentie niet geldig te laten zijn. De lbr daalt nog maar we zien wel bullish momentum ontstaan. Verder staan de ema’s goed gezind voor de bulls. Dee ema8 en 21 hebben de ema55 getest en zijn daar prachtig op gebounced met een stijging van 22% als resultaat. De ema’s staan redelijk uit elkaar, de bullish momentum is aanwezig.

LINK daily chart – Bron: Tradingview

Op de 4-uurs grafiek lijken de bulls een beetje uitgeput te raken. LINK zet voorlopig nog steeds higher lows neer maar de high breken is tot op heden nog niet gelukt.

Het bullish momentum zien we afnemen op de korte ema’s en de lbr indicator. De drie langere ema’s staan nog prima voor de bulls en longterm is er ook nog genoeg bullish momentum te vinden. De rsi en de lbr hebben beide moeite om echt mooi boven de middenlijn te gaan staan en beide ondervinden weerstand van de ema en signal lijn.

Op de macd begint het bearish momentum toe te nemen en zien we de macd lijn ook bewegen naar beneden, weliswaar nog ruim boven het 0 punt.

LINK 4h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

$11.59 is het supportlevel wat we in de gaten moeten gaan houden. Zakt de koers daar doorheen dan wordt de onderste trendlijn van de rising wedge gebroken. Dit kan een fakeout zijn zoals we eerder hebben gezien maar het meest logische zal zijn een bearish retest met daaronder de volgende weerstand rond $8.60. Kunnen de bulls de rode zone flippen in support op de hogere timeframes dan kunnen we gaan kijken naar de eerstvolgende weerstand rond $16.46 en daar boven op de $19.28