Prijsanalyse

Chainlink (LINK) prijsanalyse 17 september 2020

Na een enorme prijsstijging is de LINK prijs de afgelopen weken wat teruggezakt. Maar hoe staat Chainlink’s LINK token er deze week voor? Onze crypto analist bekijkt vandaag de LINK grafieken en vertelt wat wij kunnen verwachten van de Chainlink koers.


LINK weekly chart

LINK heeft zijn weg naar boven nog niet voort weten te zetten. Op de weekly chart bevindt LINK zich momenteel rond de fibonacci 0.618. Afgelopen week heeft de candle close ook onder de ema8 (wit in de grafiek) plaatsgevonden wat hoogstwaarschijnlijk betekend dat we nog niet klaar zijn met retracen. De rsi bevestigt dit met een ligt afwijkende beweging naar beneden richting de middenlijn en de ema nog steeds boven zich. Onder de middenlijn gaan traden zal in het voordeel van de beren zijn. Laten we eens op de lagere timeframes gaan kijken voor meer details. Kunnen we op de golden pocket bouncen of gaan we toch nog iets lager naar de groene zone?

LINK weekly chart – Bron: Tradingview

LINK daily chart

Op de daily chart bevinden we ons nog steeds in de channel en trade Chainlink momenteel onder de drie kortere ema’s. De ema100 (groen) biedt op dit moment nog support maar de vraag is voor hoelang. De candle van gisteren geeft een lichte voorkeur aan naar de bears en kijkend naar de candle vandaag dan ziet het er ook niet positief uit met zo’n behoorlijke wick aan de bovenkant. Maar de dag is nog niet voorbij en wellicht kunnen de bulls er verandering in brengen. Dit zullen we straks op de lagere timeframe gaan bekijken.

De mogelijke inverted head and shoulders die we afgelopen week besproken hebben daar heeft de neckline niet deftig gebroken + getest kunnen worden. Het zal mij dan ook niet verbazen als we eerst nog naar de onderkant van de channel gaan en daar de long stops onder de lange wick op de zwarte candle eruit gaan tikken alvorens LINK verder gaat stijgen.

LINK daily chart – Bron: Tradingview

LINK 4h grafiek

De 4h grafiek bevestigd min of meer onze eerder genoemde vermoedens. De afgelopen twee candles hebben een behoorlijke wick aan de bovenkant zitten wat betekend dat de beren de prijs goed weten te onderdrukken. De ema’s staan allen bearish gericht op deze chart en gezien de afstand tot elkaar zit er ook nog aardig wat bearish momentum in.

De rsi heeft ook moeite om uit het bearish gedeelte en boven de ema te komen. Wel zien we een higher low op de rsi wat toch een sprankeltje hoop geeft. Laten we deze week ook eens de 1h chart erbij pakken voor net dat beetje extra informatie.

LINK 4h chart – Bron: Tradingview

LINK 1h grafiek

De 1h chart is momenteel neutraal en bevind zich in no trading zone. De koers is zijwaarts aan het pingpongen tussen $10.55 en $11.33. Voorlopig zijn dit ook de prijszones die ik in de gaten blijf houden. Gaan we er aan de onderkant doorheen dan verwacht onze analist een prijsdaling naar eerdergenoemde rond de $9. Dit zou een mooie plek zijn voor een long positie mits de signalen er op dat moment zijn.

LINK 1h chart – Bron: Tradingview

Breken we de bovenkant en weten we die te flippen naar support dan lijkt LINK de aanval op de $12 weer te gaan inzetten. Wanneer de zone van $12 tot $14 goed heeft kunnen flippen, dan kunnen we gaan kijken naar een nieuwe ATH.