Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
ChatGPT, een nieuwe en krachtige kunstmatige intelligentie (AI), heeft een aantal vragen beantwoord omtrent het einde van fiat-valuta’s.
Parman, een Bitcoin-zelfbewaar-mentor en schrijver, onderwees ChatGPT dat Bitcoin het einde van de door de overheid uitgegeven fiat-valuta’s zou kunnen veroorzaken. De resultaten werden vervolgens in een Twitter-thread gedeeld. Volgens Parman is de machine learning tool nu “een Bitcoiner”.
Naar verluidt was het proces om ChatGPT een ‘Bitcoiner’ te maken relatief eenvoudig. In eerste instantie vroeg Parman aan ChatGPT hoe de mensheid een einde kon maken aan het centrale bankieren. Bitcoin is tenslotte opgericht in de schaduw van de financiële crisis van 2008 en in het Genesis-blok zijn de woorden “kanselier op de rand van de tweede redding voor banken” gegraveerd.
Een manier om centrale banken te beëindigen is naar verluidt via gedecentraliseerde digitale valuta’s, wat veel op Bitcoin lijkt. Wanneer Parman de bot vraagt om de vraag met 2 woorden te beantwoorden, antwoordt de bot het volgende: “Decentraliseer financiering.” Dat wil zeggen, kan ook DeFi het einde van het centrale bank kunnen tot stand brengen.
Parman is een enorme aanhanger van Bitcoin. Hij vertelde ChatGPT dat DeFi eigenlijk een soort marketingterm is voor wat eigenlijk gedecentraliseerde financiering is; om mensen mee op te lichten. Hij vroeg ChatGPT om er dieper in te kijken, waarop de bot “End Fiat” antwoorde.
Aanvankelijk wou Parman kijken hoe slim ChatGPT was. Toch was hij tevreden met het antwoord dat de bot gaf, dus ging hij verder met de hoe-vraag. “Hoe kunnen mensen een einde maken aan fiat-valuta?” vroeg hij zich af.
De AI kwam met 4 opties: een terugkeer naar een gouden standaard, het promoten van alternatieve valuta’s zoals Bitcoin, het verminderen van de overheidsuitgaven en het veranderen van de overheidsperceptie.
Alhoewel de bot begrijpt dat de acceptatie van crypto kan leiden tot het einde van fiat, is crypto volgens Parman niet dé oplossing. “Er is maar één cryptocurrency die dit mogelijk maakt, omdat het de enige is die geen emittent heeft,” typte hij.
Hier verwijst Parman naar het feit dat toen Bitcoin voor het eerst gemined werd, het een digitale proef was, eigenlijk een experiment met een digitaal token dat geen waarde of belofte van waarde had. Volgens Parman hebben alle andere cryptocurrencies leiderschaptsteams en zijn daarom gecentraliseerd.
Wanneer de vraag werd gesteld: Bitcoin of andere crypto? Antwoorde de bot: “Bitcoin”. Nu dit door Parman gelukt is kan je je afvragen, waarom al die moeite nemen? Parman zei hierover als slot het volgende:
Belangrijk is dat de wereld moet weten dat centraal bankieren een oplichterij is, en iedereen moet weten dat Bitcoin het enige is dat het kan stoppen.
Trump wil alle Bitcoin in de VS laten minen, maar experts noemen dit onhaalbaar vanwege decentralisatie en technische obstakels.
De Bitcoin-prijs stijgt naar $100.000 na officiële certificering van Trump’s verkiezingsoverwinning. Leer hoe zijn regelgevende hervormingen de markt beïnvloeden.
De Bitcoin koers heeft in korte tijd een spectaculaire stijging gemaakt en staat voor het eerst in 3 weken weer boven de $102.000.
Analist: Bezit minimaal 10.000 XRP om toekomstige winstkansen te benutten. Slechts 7,4% van wallets bevat deze hoeveelheid tokens.
Volgens Nicholas Merten gaat de Bitcoin koers compleet instorten te komende twee weken. Waarom is hij zo bearish?
Elon Musk’s ‘Kekius Maximus’-actie veroorzaakt hype op de cryptomarkt, met memecoins geïnspireerd door Pepe die explosief in waarde stijgen.