ChatgptOpenAi
Ripple

ChatGPT doet Ripple (XRP) koersvoorspelling

Hoewel de prijsbewegingen van XRP momenteel weinig opzien baren, heeft de bekende kunstmatige intelligentie (AI) ChatGPT een interessante voorspelling gedaan over de toekomstige koers. Opvallend genoeg schetst de AI een positief beeld, mede ingegeven door een toename van institutionele interesse in de cryptomarkt.

Volgens ChatGPT zou de goedkeuring van verschillende aanvragen voor Bitcoin (BTC) Spot exchange-traded funds (ETFs) op termijn een aanzienlijke stijging van de XRP-koers kunnen veroorzaken, met potentiële waarden tussen $3,50 en $4. Dit zou in het meest optimistische scenario een stijging van meer dan 600% betekenen ten opzichte van de huidige waarde.

Echter, de AI voorspelt ook dat XRP na deze initiële stijging uiteindelijk zou stabiliseren rond de $2,50 tot $3,00. Het is belangrijk te vermelden dat ChatGPT geen specifieke tijdlijn heeft gegeven waarbinnen deze koersvoorspellingen verwacht worden te realiseren.

Hoe waarschijnlijk is een XRP koers van $4?

Op korte termijn lijkt de optimistische voorspelling van ChatGPT voor XRP nogal ambitieus. Het is al zes jaar geleden dat XRP zijn hoogste waarde ooit (all-time high, ATH) van $3,40 bereikte, wat gebeurde tijdens de bullmarkt van 2018.

De voorspelling van de AI impliceert een nieuw record voor XRP, maar gezien de huidige marktomstandigheden lijkt dit voorlopig nog onwaarschijnlijk. Een meer realistisch scenario voor het bereiken van dergelijke waarderingen zou een nieuwe bullmarkt zijn, die naar verwachting rond 2025 zou kunnen optreden.

Hong Kong crypto index vervangt XRP

Het Hong Kong Virtual Asset Consortium (HKVAC) heeft besloten XRP te vervangen door Solana (SOL) in hun top vijf cryptocurrencies portfolio. De beslissing komt na de opmerkelijke groei van Solana in 2023. In tegenstelling tot de top vijf-index behoudt XRP echter zijn positie in de HKVAC top 10 index.

De HKVAC index, ontworpen om investeerders eenvoudige toegang te bieden tot toonaangevende cryptocurrencies, markeert Hong Kong’s ambitie om een leidende rol te spelen in de crypto-industrie. Ondanks de wijziging lijken de implicaties voor de XRP koers beperkt, aangezien het nog steeds is opgenomen in een bredere selectie binnen de HKVAC index.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?