ChatGPT AI Chat
Regulatie

‘ChatGPT en AI moeten betalen voor het nieuws dat ze consumeren’

Binnen de creatieve industrie is niet iedereen blij met de komst van ChatGPT en andere krachtige vormen van kunstmatige intelligentie. Michael Miller, de CEO van News Corp Australia, is van mening dat de algoritmen het creatieve werk van anderen stelen, zonder ze te belonen voor hun harde werk.

Niet heel optimistisch

Miller is op zijn zachtst gezegd niet heel optimistisch over de komst van kunstmatige intelligentie op dit vlak. Volgens hem is het belangrijk dat de creatieve industrie opstaat om te voorkomen dat kunstmatige intelligentie hun industrie vernietigd.

Volgens Miller is de opkomst van bijvoorbeeld ChatGPT de volgende zet van techbedrijven om een nieuwe “pot met goud te ontwikkelen om hun omzetten te maximaliseren door creatieve content van anderen te pakken zonder ze te belonen voor hun originele werk.”

Hij gebruikt OpenAi als een voorbeeld, Miller claimt dat het bedrijf in een noodtempo een waarde van 30 miljard dollar bereikt door “het originele werk en de creativiteit van anderen te gebruiken, zonder ze hiervoor te betalen.”

Als je het aan Miller vraagt zijn er wetten nodig voor kunstmatige intelligentie, zodat creatievelingen compensatie voor hun werk krijgen. Hij doelt hierbij op muzikanten, auteurs, dichters, historici, schilders, filmmakers en fotograven.

Ontwikkeling van AI stopzetten

Miller is overigens niet de enige die zich zorgen maakt over de rappe opkomst van kunstmatige intelligentie. Volgens ruim 2.600 techleiders is het namelijk ook zaak om de ontwikkeling van de nieuwe technologie even stop te zetten.

Het gaat inmiddels zo snel met de technologie dat voorlopers als Elon Musk en duizenden anderen nu van mening zijn dat de ontwikkeling voor een periode van zes maanden moet stoppen.

In die zes maanden moeten we volgens hen nadenken over de consequenties en een soort regelgevend kader ontwikkelen, om te voorkomen dat het een eigen leven gaat leiden en mogelijk een bedreiging vormt voor de mensheid.

Overigens is niet iedereen het daarmee eens. Ben Goertzel is daar een voorbeeld van (zie bovenstaande tweet), hij verwacht niet dat de kunstmatige intelligentie die we nu hebben zich weet te ontwikkelen tot een Artificial General Intelligence (AGI), die niet meer te onderscheiden is van mensen.

Regulatie nieuws

Mark Cuban: ‘Gary Gensler kan Joe Biden de verkiezingen kosten’
Zuid-Koreaanse toezichthouder introduceert strengere regulering voor cryptobeurzen
Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken