ChatGPT Robot
Bitcoin

ChatGPT heeft nu directe toegang tot het internet

OpenAI is begonnen met de uitrol van een nieuwe plugin voor ChatGPT, die het mogelijk maakt voor de software om direct verbinding te leggen met het internet. Tot nu toe baseert ChatGPT zich voor de productie van teksten op oude informatie, maar daar komt op korte termijn dus verandering in. In eerste instantie wordt de nieuwe plugin uitgerold voor een relatief kleine groep gebruikers, voordat ze uitbreiden naar het grote publiek.

Wachtlijst

Geïnteresseerde gebruikers moeten zichzelf toevoegen aan een wachtlijst om toegang te krijgen tot de nieuwe feature, zo laat het bedrijf op 23 maart weten. Oorspronkelijk zijn er slechts 11 beschikbare plugins. Die plugins maken het mogelijk om bijvoorbeeld de scores van sportwedstrijden te controleren, vliegtickets te bestellen en om eten thuis te laten bezorgen. OpenAI laat weten dat het de nieuwe plugins stap voor stap wil onthullen.

“Plugins zijn tools die specifiek zijn ontworpen voor taalmodellen met veiligheid als kernprincipe en het helpt ChatGPT om toegang te krijgen tot recente informatie, om berekeningen te maken en om diensten van derden te bereiken”, aldus OpenAI. Onder andere Shopify, Klarna, Instacart, Expedia en KAYAK worden ondersteund door de nieuwe plugin van OpenAI.

Je kunt straks met behulp van kunstmatige intelligentie je vakanties en trips plannen alsof je bij een reisbureau binnenstapt. ChatGPT staat open voor al je vragen en verzoeken en kan overal mee helpen. Zou dit het einde van de conventionele reisbureaus betekenen? Het zou zomaar kunnen.

Hoe krijgt ChatGPT toegang tot het internet?

ChatGPT gebruikt de Bing API om op het internet te zoeken, samen met een op tekst gebaseerde browser om resultaten te bekijken en interactie aan te gaan met websites. Op deze manier kan het informatie van verschillende bronnen verwerken om een breder antwoord op vragen te geven. Verder geeft het ook zijn bronnen weer, waardoor gebruikers de antwoorden kunnen verifiëren.

Als we OpenAI zelf mogen geloven, dan is de mogelijkheid om ChatGPT met het internet te verbinden een feature waar de gemeenschap al sinds de lancering op 30 november om vraagt. Mitchell Hashimoto, de oprichter van het softwarebedrijf HashiCorp, een vroege gebruiker van de ChatGPT plugin API, vertelt zijn 94.300 volgers op 23 maart dat het één van de meest indrukwekkende applicaties is die hij ooit gebruikte.

Waar ChatGPT op dit moment alleen nog maar toegang heeft tot data tot en met september 2021, zou dit het programma nog veel krachtiger maken. Als deze plugins straks allemaal werken, dan heeft ChatGPT toegang tot de meest recente data en informatie.

Bitcoin nieuws

Finance-gigant Bernstein voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen
Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt
MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken