Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Chiliz koopt aandeel van $100 miljoen in Barça Studios

Chiliz heeft bijna een kwart van de Barça Studios van FC Barcelona verworven, waardoor de club betere NFT- en metaverse projecten kan bouwen.

Belangrijke samenwerking

FC Barcelona, een van Europa’s meest prestigieuze voetbalclubs, heeft een samenwerking van meerdere miljoenen euro’s aangekondigd met Socios.com, het op blockchain gebaseerde platform voor sportfans.

De eigenaar en technologieleverancier van Socios.com, Chiliz, zal €100 miljoen investeren om bijna een kwart van Barça Studios te verwerven. Barça studios beheert de audiovisuele producties en het digitale zakelijke aanbod van de club.

De investering komt nadat Socios.com in februari 2020 samen ging werken met de club voor de lancering van FC Barcelona’s “fantoken”, genaamd BAR.

Volgens een persbericht van Socios.com zal de investering de club in staat stellen om betere NFT- en metaverse-projecten te bouwen. Ook kan het haar benadering van interactie met fans en het opbouwen van een gemeenschap verfijnen door het gebruik van digitale middelen. Het partnerschap is bedoeld om mogelijkheden te creëren voor het gebruik van BAR-tokens die verder gaan dan het platform van Socios.com.

We zijn enthousiast over de rol die technologie kan spelen bij het bouwen van gemeenschappen die fans dichter bij hun teams brengen. Barça Studios kan nu profiteren van onze technologie, expertise en wereldwijde schaal.

– Aldus Alexandre Dreyfus, CEO van Socios.com en Chiliz

Kort nadat Socios.com de deal bekend had gemaakt, bevestigde FC Barcelona het nieuws op Twitter:

FC Barcelona en crypto

Fans hebben volgens het bedrijf al meer dan €39 miljoen aan BAR-tokens gekocht van Socios.com, die toegang geven tot een engagement-to-earn-platform. Deelnemen aan de community kan leiden tot VIP-tickets voor fans, merchandise en andere mogelijkheden, zoals het kunnen spelen in het thuisstadion van FC Barcelona, Camp Nou.

In augustus vorig jaar maakte de voorzitter van de club, Joan Laporta, bekend dat FC Barcelona €1,3 miljard in de schulden zat, waardoor het team sterspeler Lionel Messi moest laten gaan omdat ze het zich niet konden veroorloven hem te houden.

Het nam die maand een lening van €595 miljoen aan van investeringsbank Goldman Sachs en bereikte in maart een nieuwe sponsorovereenkomst met Spotify.

De sportwereld is in toenemende mate een gunstig landschap geworden voor Web3-bedrijven om op blockchain gebaseerde producten te promoten door middel van exposure. Uit een peiling van dit jaar bleek dat enthousiaste sportfans twee keer zoveel kans hebben om NFT’s of cryptocurrencies te bezitten.

Socios.com, opgericht in 2018, heeft partnerschappen opgezet met meer dan 100 sportorganisaties in tal van landen, waaronder 20 NBA-teams en 13 NFL-teams.

NFT nieuws

Pre-order klanten van Samsung’s Galaxy Z Fold & Flip 4 krijgen NFT’s Pre-order klanten van Samsung’s Galaxy Z Fold & Flip 4 krijgen NFT’s
Handelsvolume van Ethereum NFT-collectie CryptoDickbutts schiet met 690 procent omhoog Handelsvolume van Ethereum NFT-collectie CryptoDickbutts schiet met 690 procent omhoog
Instagram integreert NFT’s in meer dan 100 landen Instagram integreert NFT’s in meer dan 100 landen
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten