FC Barcelona bundelt krachten met crypto partner Chiliz

De overeenkomst met Chiliz maakt deel uit van Barca’s nieuwe digitale strategie en zal fans over de hele wereld in staat stellen op een innovatieve manier met clubs te communiceren via de ‘Barca Fan Tokens’.

Barca Fan Tokens zijn digitale tokens die eigenaren het recht geven om deel te nemen aan polls over de dagelijkse activiteiten van Barca en unieke prijzen te verdienen.


De nieuwe samenwerking

FC Barcelona heeft een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend met het blockchain-gebaseerde sportplatform genaamd ‘Chiliz’. De overeenkomst zal fans in staat stellen om op een innovatieve manier met Barca te communiceren via het Socios.com platform.

Fans over de hele wereld kunnen de ‘Barca Fan Tokens’ kopen via een innovatief proces dat bekend staat als Fan Token Offering. Ze kunnen ook periodiek gratis de digitale valuta Chiliz en Barca Fan-tokens verzamelen.

Deze samenwerking werd officieel gemaakt tijdens een evenement in het Camp Nou-stadion. Dit evenement werd bijgewoond door Josep Pont, lid van de raad van bestuur en hoofd van de commerciële zone van FC Barcelona, samen met Alexandre Dreyfus, Chief Executive Officer van Chiliz.

Naast dat fans het recht krijgen om te stemmen over verschillende onderwerpen, zal het platform fans belonen voor hun betrokkenheid bij de Club. Fans zullen worden beloond voor elke verschillende actie die op het platform wordt ondernomen. Ze zullen de leaderboards beklimmen en beloningspunten ontvangen die kunnen worden ingewisseld voor exclusieve merchandise en unieke eenmalige ervaringen.


Barca neemt voortouw op veld en marketing

De overeenkomst maakt deel uit van de wereldwijde expansiestrategie van FC Barcelona. Het versterkt zijn toewijding om de best mogelijke afspraken in elke categorie te vinden om Barca te helpen het voortouw te blijven nemen, niet alleen op het veld, maar ook op het gebied van samenwerkingen en sportmarketing.

Barca Fan Tokens (bekend als $ BAR in de Socios.com-app) zullen beschikbaar zijn in het tweede kwartaal van 2020. Er zullen 40 miljoen Barca Fan Tokens worden gemaakt, die elk 2 euro kosten bij het eerste verkooppunt.