Blockchain

China breidt door staat geautoriseerde blockchain-platform uit

China is van plan om de banden tussen fintech-bedrijven en de financiële markten te versterken. Om dit mogelijk te maken wil het land de toepassing van zijn op blockchain-gebaseerde financieringsplatform uitbreiden. Dit financieringsplatform kan wereldwijd worden ingezet.


Versterken technologische integratie

Lu Lei, plaatsvervangend hoofd van het Staatsbestuur van buitenlandse valuta’s, heeft laten weten dat de Chinese overheid de technologische integratie met het financiële ecosysteem wil versterken. Hiernaast blijft de overheid toezicht houden op de ontwikkeling van dit financiële ecosysteem, om ervoor te zorgen dat dit in goede banen verloopt.

Momenteel bevindt het blockchain-platform zich nog in een pilot-versie. De overheid wil de reikwijdte van deze pilot en de toepassingsscenario’s van de blockchain-technologie geleidelijk gaan uitbreiden, in grensoverschrijdende financiering. Hiernaast wil de overheid naar verluidt een studie doen naar buitenlandse valuta’s, waaronder ook cryptocurrencies.


Blockchain-platform

Het Chinese blockchain-platform is in maart gelanceerd als pilot-project. Dit platform moet grensoverschrijdende financieringen vergemakkelijken net zoals versnellen. Dit is in China het enige blockchain-platform dat is geregistreerd door een centraal staatsagentschap.

China staat erg open tegenover de blockchain-technologie. Zo wil de president Xi Jinping het land China neerzetten als pionier van de blockchain-technologie.

Wanneer de pilot van dit blockchain-platform officieel is afgelopen is nog onbekend.


China en Bitcoin-minen

De miners van Bitcoin (BTC) in China is in de afgelopen periode enorm gestegen. De Chinese Bitcoin miners zijn nu zelfs verantwoordelijk voor 66 procent van de wereldwijde hash rate van BTC. Wil jij hier meer over weten? Check dan even dit artikel!