Nieuws, Trending

China brengt nieuwste Crypto ranglijst uit. EOS op plek 1

China bracht op 21 juni haar tweede ranglijst van cryptocurrencies uit. In deze ranglijst worden maandelijks ratings van crytpocurrencies gegeven. Dit maal kwam EOS op nummer 1.
De ranglijst die de ‘Global Public Chain Technology Evaluation Index’ wordt genoemd wordt maandelijks gepubliceerd door het Chinese ministerie van industrie en informatietechnologie. Dit maal kwam EOS als winnaar uit de bus. Op de tweede plek kwam Ethereum en Bitcoin eindigde op de 17e plaats. In totaal werden er 30 cryptocorrencies geanalyseerd. Hieronder vind je de top 10.
  1. EOS
  2. Ethereum
  3. NEO
  4. Stellar
  5. Lisk
  6. Nebulas
  7. Steem
  8. Bitshares
  9. Ripple
  10. Qtum

Waarom staat EOS op plek 1?

De nummer 1 positie van EOS is aan het volgende te danken: Citaat: “De toppositie van EOS wordt toegeschreven aan de “uitstekende technische voordelen in efficiëntie van de transactiebevestiging, netwerkdoorvoer en transactiekosten” van het protocol. Dat EOS op plek nummer 1 eindigt is verrassend. EOS heeft namelijk een aantal problemen gehad met het lanceren van het ‘EOS Main Net’. Zo waren er veel technische problemen en werden er accounts bevroren. Toch beschouwt de Chinese overheid EOS als de beste cryptomunt. Dat het een crypto is uit Azië heeft er, volgens sommige misschien iets mee te maken.

Waarom brengt China deze crypto ranglijst uit?

China beschrijft de ranglijst als een onafhankelijke analyse van crypto en blockchainprojecten. China laat weten dat zo’n ranglijst belangrijk is omdat er weinig onafhankelijke informatie te vinden is. ‘Er ontbreekt een onafhankelijke beoordeling’. Het Chinese minsterie heeft gezegd dat de index het vertrouwen van de Chinese overheid in blockchain laat zien. De index moet gaan dienen als een belangrijke gids voor de technologische ontwikkelingen in het land.