Bitcoin

China Construction Bank geeft $3 miljard aan Bitcoin-obligaties uit

De op 1 na grootste bank ter wereld, de China Construcion Bank (afgekort CCB), gaat $3 miljard aan obligaties uitgeven via een blockchain. Deze obligaties zullen vervolgens in te ruilen zijn voor de huidige nummer 1 crypto: Bitcoin (BTC).


Handel in obligaties start vrijdag

Dit blijkt uit een rapport van het lokale nieuwsmedium ‘South China Morning Post’. Hieruit blijkt dat over de komende 3 maanden naar verluidt een groot aantal tokenized obligatiecertificaten uitgegeven zullen worden in opdracht van de CCB via het filiaal van de staatsbank in Labuan, in Maleisië. Gepland staat om de handel in deze obligaties aanstaande vrijdag al te laten beginnen.

Dit is tevens een grootschalige test. Mocht dit namelijk succesvol verlopen, dan zal de Chinese bank gaan samenwerken met de overheid om ook nog andere digitale certificaten uit te geven in andere valuta. Hierbij kan gedacht worden aan de digitale yuan, net zoals toekomstige crypto-projecten.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Diverse voordelen & mooi rendement

De uitgifte van dergelijke certificaten via de blockchain-technologie brengt een aantal voordelen met zich mee. Een van de belangrijkste hiervan is de verlaging van de kosten die traditioneel gemaakt worden met dergelijke uitgiftes. Door de blockchain-technologie in te zetten, kunnen (financiële) tussenpersonen ten alle tijde vermeden worden, wat direct de kosten verlaagd. Gedeeltelijk hierdoor kunnen de schuldinstrumenten tegen lagere bedragen worden aangeboden, waardoor het voor een grotere groep mensen aantrekkelijker wordt om in te beleggen, waardoor een soort win-win-situatie ontstaat.

De overheden van alle landen kunnen ervoor kiezen om obligaties uit te geven. Dit zijn schuldbewijzen, uitgegeven door de overheid, die een bestedingsverplichting ondersteund. Het geeft het bedrag aan wat in dit geval de overheid verschuldigd is aan iemand of aan een bedrijf, omdat zij geld beschikbaar gemaakt hebben. De individuen of bedrijven die dit geld beschikbaar hebben gesteld voor de overheid krijgen hier op hun beurt een vergoeding op, in de vorm van rente.

Naar verluidt worden op deze Bitcoin-obligaties een rente van ongeveer 0,75% gegeven en de goedkoopste obligaties zullen $100 bedragen. Met een rendement van 0,75%, zou een investering van $100 nu $0,75 opleveren. Alhoewel dit wellicht niet indrukwekkend klinkt, ligt de gemiddelde rente van banken nu op 0,25% op jaarbasis, waardoor dit al 3x zo veel is en het mogelijk interessant maakt.


Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?