Nieuws, Trending

China én de blockchain: grote universiteit opent blockchain-onderzoekscentrumDe universiteit van Fudan is één van de meest selectieve universiteiten in China. Nu hebben zij een blockchain onderzoekscentrum geopend, waar ze de gehele technologie en de mogelijke toepassingen willen gaan onderzoeken.


Blockchain Engineering Technology Research Center

De universiteit van Fudan het zogenoemde ‘Shanghai Blockchain Engineering Technology Research Center’ opgericht in samenwerking met Zhongan Online Property Insurance Co., Ltd. en Shanghai Zhongren Information Technology Co., Ltd. In zijn totaliteit zijn er hiermee drie partijen betrokken bij dit nieuwe onderzoekscentrum.

In het nieuwe onderzoekscentrum wilt de universiteit basisonderzoek doen naar de blockchaintechnologie, de toepassing hiervan en is het plan om hiernaast een talententraining aan te bieden. De oprichting van het onderzoekcentrum zal de ontwikkeling en groei van de blockchain-industrie in Shanghai verder willen bevorderen en heeft het uiteindelijke doel om hulp te bieden bij de ontwikkeling van de van de Shanghai-economie.


Niet de enige

De universiteit van Fudan is niet de eerste en zeker niet de enige. Zo werd er vorige maand la bekend dat er in Beijing een samenwerking is aangegaan met de Blockchain-betalingsfirma Ripple en het ‘Blockchain-Technology Research Scholarship Program’.

Het doel van dit programma is om de beste afgestudeerde studenten in China in 2019 bij elkaar te brengen om de wereldwijde blockchain-voorschriften en de ontwikkeling van de industrie te bestuderen.China is actief bezig met blockchain en cryptocurrency

China is erg actief in de blockchain- en cryptocurrency-industrie. Zo hebben zij afgelopen maand nieuwe wetten aangenomen waar blockchain-bedrijven zich aan moeten voldoen. Doen zij dit niet, mogen zij ook niet in het land opereren.

Hiernaast heeft de regering van het land een cryptocurrency-ranglijst uitgebracht. In deze lijst plaatst het land de volgens hun best gewaardeerde cryptocurrencies. Opvallend is dat de Bitcoin (BTC) hierin niet in de top 10 staat. Volgens deze ranglijst staat EOS op het moment van dit artikel op rang 1. Hoelang dit dat nog kan volhouden is de vraag. Op dit moment ziet het er alsnog positief uit.