Blockchain

China investeert in 2023 meer dan $2 miljard in Blockchain

Het geld dat China in de blockchain technologie investeert zal in 2023 boven de $2 miljard dollar liggen. Dit meldt het officiële staatsmedium Xinhua.


Banken sector verantwoordelijk voor groot deel van uitgaven

In een rapport, die geschreven is door het Amerikaanse bedrijf IDC, wordt beweerd dat het grootste deel van de Chinese blockchain uitgaven in 2019 gericht is op de bankensector. Andere sectoren die veel uitgaven aan blockchain technologie waren de retail-, productie- en dienstverleningssector.

Xue Yu, een onderzoeker van IDC, vertelt in het rapport dat de officiële erkenning van China voor de blockchain technologie de groei van deze uitgaven nog veel verder omhoog zal pushen.


Positief nieuws vanuit China

Het Chinese nieuwsmedium Xinhua schreef eerder deze week ook al een ander, op blockchain gericht, artikel. Op 11 november publiceerde het medium namelijk een rapport waarin de Bitcoin wordt erkend als de eerste succesvolle toepassing van de blockchain technologie.

Xinhua, één van ‘s werelds grootste persbureau’s ter wereld, heeft met dit artikel miljoenen Chinezen positief blootgesteld aan Bitcoin. Volgens verschillende analisten is dit de eerste keer dat BTC positieve exposure kreeg vanuit de overheid van China.

Het nieuwe artikel van vandaag volgt op een golf van positief nieuws vanuit China. Deze golf startte met een uitspraak van president Xi, die vertelde dat de blockchain technologie moet dienen als een speerpunt van innovatie.

Eerder vandaag kondigde Jack Lee aan dat de eigen digitale valuta van China klaar is voor gebruik. Ook vertelt hij dat het een kwestie van tijd is voordat de overheid het product beschikbaar maakt.

Niet alleen de overheid lijkt positief over blockchain. Zo kwam er naar buiten dat de Chinese e-commerce gigant, genaamd Alibaba, start met het testen van de blockchain technologie.

Chinese cryptocurrency projecten zoals NEO profiteren enorm van het positieve nieuws. Zo zagen we de NEO prijs met 100% stijgen sinds de uitspraak van de president. Ook vandaag lijkt de NEO koers nog niet uit te zijn geraasd.