Regulatie

China publiceert crypto rankings van het einde van het jaar

China heeft vrijdag weer haar ranglijst voor crypto projecten gepubliceerd. Er werden vijfendertig projecten besproken en gerangschikt. Dit gebeurde in drie afzonderlijke categorieën. Bitcoin is gestegen in rangorde, al blijft EOS China’s favoriet.


De crypto rankings van het einde van het jaar

Het Centrum van Information and Industry Development (CCID) heeft vrijdag de 15e een update gepubliceerd van zijn ranglijst voor crypto projecten. De, door de president Xi Jinping geïntroduceerde, hype voor blockchain technologie enigszins is afgenomen. Maar het centrum gaat gewoon door met het rangschikken van crypto projecten. De update van deze maand is de laatste van dit jaar. Het centrum heeft 35 projecten bekeken.,

Naast de algemene rangorde heeft de CCID alle projecten op basis van hun basistechnologie, toepasbaarheid en creativiteit beoordeeld. EOS blijft bovenaan de algemene ranglijst staan, gevolgd door Ethereum en Tron.

Het onderzoekscentrum begon pas met het beoordelen van Tron in februari. TRX kwam toen hoog binnen op een 2e plaats. In juli zakte Tron echter naar de derde plaats en kreeg Ethereum de nummer twee positie terug. In september haalde Tron, Ethereum opnieuw in. Daarna viel de munt deze maand weer naar de derde plaats.

Opvallend is dat NULS op de vierde plaats staat, gevolgd door Lisk, NEO, Steem en Bitshares. Bitcoin is in deze editie gestegen van de 11e naar de 9e plek.

Bron: CCID

Wat is de CCID?

De CCID beschrijft zichzelf als volgt: “Een eersteklas wetenschappelijke onderzoeksinstelling wat opereert onder het bestuur van het ministerie van Industrie en Informatietechnologie van China.” Daarnaast biedt het professionele diensten aan de overheid aan.

Voorbeelden zijn onderzoeken, advies, evaluaties, certificering en ontwikkelingen. Het centrum is sinds vorig jaar begonnen met het werken aan zijn Global Public Blockchain Technology Assessment Index. De ranglijsten zijn samengesteld door het CCID (Qingdao) Blockchain Research Institute. Dit is een entiteit opgericht door de CCID, in samenwerking met andere organisaties zoals de CCID Think Tank en het China Software Evaluation Centre.


De subranglijst van deze maand

De CCID heeft uitgelegd dat de subcategorie voornamelijk de technische implementatie evalueert. Er is hierbij voornamelijk gekeken naar de functies, prestaties, beveiliging en decentralisatie.

Hieraan werd het volgende toegevoegd door de CCID:

“‘De gemiddelde waarde van de subindex is niet veel veranderd ten opzichte van de vorige periode.”

De toepasbaarheid subindex evalueert voornamelijk de omvang van de applicaties. Dit is inclusief de implementatie van nodes en wallet applicaties.

Het onderzoekscentrum vertelt dat in deze evaluatie periode de gemiddelde waarde van de algemene toepasbaarheidsindex aanzienlijk is toegenomen ten opzichte van de vorige periode. Daarnaast merkte het centrum op dat de creativiteit subindex in vergelijking met de vorige periode maar een klein beetje is toegenomen.