Newsbit

China bitcoin

China schrapt plannen om Bitcoin minen te Verbannen

China bitcoin

Bitcoin mining zal niet worden verbannen in China. Dit hebben autoriteiten bevestigd in nieuwe officiële documenten. Blockstream manager, Samson Mow, laat vandaag weten dat crypto mining niet meer op een lijst van industrieën staat die Beijing als ongewenst acht.


Bullish voor Bitcoin

De wijziging van het beleid kwam naar voren in de nieuwe editie van China’s richtlijnen voor aanpassingen van de industriële structuur. Deze richtlijnen zullen vanaf 2020 van kracht worden.

“De nationale ontwikkelings- en hervormingscommissie van China heeft cryptocurrency mining verwijderd uit de lijst van industrieën die ze willen elimineren. Bullish voor Bitcoin,” schrijft Mow.

Het nieuws is niet geheel onverwacht, ondanks dat het verbieden van het minen van Bitcoin een tijd geleden nog een belangrijk doel van de overheid.

China lijkt een enorme positieve kanteling te hebben gemaakt in de richting van blockchain en cryptocurrencies. President Xi vertelde afgelopen maand dat Blockchain de allerhoogste prioriteit is van de regering. Hij vertelt dat blockchain-technologie als kernpunt moet dienen van de innovatie.

Sindsdien is het sentiment in het land omgeslagen. Zo zagen we bijvoorbeeld dat de zoekopdrachten naar Bitcoin en Blockchain enorm omhooggeschoten zijn in het land.

Vandaag berichtte Newsbit eveneens dat Hongkong, de speciale administratieve regio van China, nieuwe regelgeving voor crypto-exchanges en cryptocurrencies heeft doorgevoerd.


Bitcoin prijs reageert ‘nog’ niet

Het positieve nieuws uit China door alle experts aangewezen als dé reden dat de cryptomarkt de afgelopen tijd flink is gestegen. De aankondiging dat het land het minen van Bitcoins niet gaat verbieden heeft tot op heden nog niet veel invloed gehad op de prijs.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $9378 dollar. 1 dag geleden lag de BTC prijs rond de $9327 dollar. Dat betekent dat de Bitcoin koers vandaag met een kleine 0,7 procent is gestegen.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top