Bitcoin, Blockchain

Zoekopdrachten naar ‘Blockchain’ en ‘Bitcoin’ in China schieten omhoog

De zoekopdrachten van Chinese WeChat gebruikers naar de woorden ‘Bitcoin’ en ‘Blockchain’ zijn explosief gestegen.


10x meer interesse

President Xi Jinping, heeft China de afgelopen week opgeroepen de adoptie van de Blockchain technologie te versnellen. Dit heeft voor een enorme prijsstijging gezorgd in de cryptomarkt.

Naast de explosieve stijging van de crypto koersen zien we ook de interesse van Chinese WeChat gebruikers in Bitcoin en Blockchain omhoog schieten. Hieronder zien we de enorme piek in zoekopdrachten.

WeChat zoekopdrachten (23-10-2019):

  • Blockchain: 777k
  • Bitcoin: 572k

WeChat zoekopdrachten (25-10-2019):

  • Blockchain: 9.2M
  • Bitcoin: 1.3M
 
Bron: Cole Kennely

Chinese cryptomunten boeken enorme winsten

De uitspraken van de Chinese president hebben de cryptomarkt dus goed gedaan. Het is een enorme stap richting massa adoptie als een groot land als China de blockchain technologie als topprioriteit bestempeld.

Het is dan ook niet geheel onverwacht dat vooral de in China ontwikkelde cryptomunten hun koersen enorm zien stijgen. Zo is de NEO koers gisteren met 40% gestegen, heeft Ontology meer dan 40% winst gepakt en is boekt Bytom zelfs meer dan 92% winst.


Wat gaat Amerika doen?

Een belangrijke vraag die we onszelf nu kunnen stellen is: Wat gaat Amerika doen? Afgelopen week hebben we gezien dat het Amerikaanse congres nog steeds negatief tegenover de Libra stablecoin van Facebook stond.

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, vertelde in de hoorzitting dat hij snapt dat er bezorgdheid is vanuit Amerika. Maar hij vertelt ook dat Amerika moet innoveren wil het controle houden op de wereld economie. Zuckerberg vertelt het congres dat China een eigen cryptomunt uit wil brengen en hij benadrukte dat China de financiële leiderschap van Amerika op deze manier af kan gaan pakken.

Vooralsnog staat Amerika dus vrij conservatief tegenover cryptocurrencies. De vraag is nu of dit standpunt ongewijzigd blijft nu China snel stappen vooruit zet.

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving