Altcoin

Wat is de reden dat NEO, Ontology en Qtum hard stijgen?

Vandaag is een opvallende trend waarneembaar. Een groot aantal altcoins, afkomstig uit China, zoals NEO, Qtum en Ontology, zien hun prijzen plotseling enorm stijgen.

 

Wat kan de reden zijn?

De prijsstijging van vandaag lijkt geen toeval te zijn. Grote in China ontwikkelde munten, zoals NEO (20,52%), Qtum (10,92%) en Ontology (11,92%) zien hun koersen enorm stijgen.

 
Bron: CoinMarketCap

Een verklaarbare reden hiervoor kan zijn dat de Chinese regering de afgelopen dagen veel positieve berichten naar buiten heeft gebracht over de blockchain technologie en de crypto wereld.

Zo riep de Chinese president Xi Jinping 2 dagen geleden het land op om de acceptatie van blockchain-technologie te stimuleren. Hij stelt dat blockchain als kernpunt moet dienen van de innovatie. Kort hierna begon Bitcoin aan zijn beste dag-rally in 8 jaar tijd, wat onder investeerders tot speculatie leidde: zouden de aanmoedigingen van de president Xi de prijsstijging hebben veroorzaakt? Het zou in elk geval goed kunnen: de Chinese economie groeit nog altijd met rap tempo en zal daarom belangrijk bij de ontwikkeling van de crypto-economie. Een positieve insteek van de Chinese overheid geeft investeerders vertrouwen voor de komende periode.

Daarnaast kwam er gisteren naar buiten dat China een nieuwe crypto wetgeving heeft doorgevoerd. Deze nieuwe wet is bedoeld om nieuwe regelgevende uitdagingen met betrekking tot cryptografie aan te pakken. Dit aangezien deze een steeds belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de Chinese economie.

“Duidelijke richtlijnen en voorschriften zijn nodig om commerciële cryptografietechnologieën te evalueren die worden gebruikt in de belangrijkste gebieden die verband houden met het nationale belang, aangezien het huidige” losse “systeem niet meer geschikt is voor de industrie.”


Conclusie

Dat er goede ontwikkelingen aan de gang zijn in China is deze week wel duidelijk geworden en dat zal het sentiment richting de Chinese cryptocurrencies vast en zeker ten goede zijn gekomen. Toch kunnen we niet met zekerheid zeggen wat de koersstijging van exact deze 3 munten heeft veroorzaakt. Juist omdat een andere grote cryptomunt, EOS, niet dezelfde prijsstijging laat zien.