China
Blockchain

China van plan om een blockchain ETF te lanceren

Onlangs is de eerste ICO in Frankrijk goedgekeurd. Nu lijkt het erop dat China op weg is om zijn eerste ETF dat is ondersteund door de blockchain wil gaan lanceren.


Indiening aanvraag

Naar verluidt is een aanvraag ingediend voor het beleggingsinstrument door het vermogensbeheerbedrijf Penghua Fund. Dit bedrijf is in Shenzhen gevestigd. Afgelopen week werd deze aanvraag in behandeling genomen door de China Securities Regulatory Commission. Dit is de regulerende partij in het land. Dit is gemeld door de lokale nieuwsoutlet ‘Shanghai Securities News’.

Hiermee lijkt het erop dat de eerste ETF dat is ondersteund door de blockchain in China binnenkort gelanceerd zal gaan worden.


Wat doet de ETF?

De ETF die is voorgesteld helpt om de prestaties van beursgenoteerde bedrijven met openbare aandelen in Shenzhen met bedrijven in de blockchain-industrie te volgen. Dit is dan nog nooit eerder in het land voorgekomen, en mocht dit doorgaan, dan is dit de eerste ETF die volledig openstaat voor blockchain-thema’s voor publieke investeerders.


Shenzhen Stock Exchange

De aanvraag werd ingediend op dezelfde dag als de beurs in Shenzhen, de Shenzhen Stock Exchange, haar blockchain top 50-index lanceerde. Deze index bestaat uit 50 aandelen die op de beurs zijn genoteerd en die gebonden zijn aan de blockchain-industrie.

Deze indexlijst bevat onder andere softwarebedrijven, banken en internetbedrijven die bijvoorbeeld actief zijn in de cryptocurrency-mining industrie.

De index volgt de top 50 bedrijven die zijn geselecteerd op marktkapitalisatie en die actief zijn in de blockchain-industrie.

Wanneer de blockchain-ETF officieel wordt gelanceerd is nog onbekend.