China
Blockchain

Chinese crypto-investeerders vooraan in Aziatische cryptomarkt

Chinese crypto-enthousiastelingen lopen voorop in de investeringen in cryptocurrency, meer nog dan hun collega-investeerders in Vietnam, Zuid-Korea, Taiwan en Thailand. Dat is de conclusie van een recent rapport, gepubliceerd in december 2023 door Kyros Ventures, een Vietnamees durfkapitaalbedrijf, in samenwerking met tien mediabureaus uit de regio.

Uit de enquête, waaraan 5.268 personen deelnamen, blijkt dat meer dan 70% van de respondenten aangeeft dat cryptocurrencies meer dan de helft van hun activaportefeuille uitmaken.

Ook stablecoins populair

Opmerkelijk is dat 33,3% van de Chinese investeerders een aanzienlijke hoeveelheid stablecoins bezit, waarmee China na Vietnam op de tweede plaats komt. Daarentegen heeft 58,6% van de Chinese investeerders een deel van hun investering in stablecoins. In tegenstelling tot Vietnam en China lijken investeerders in andere genoemde landen hun bezit in stablecoins te verminderen, een indicatie van een voorzichtiger benadering in de crypto-activamarkt.

Ondanks strenge regelgeving en een verbod op cryptohandel in 2021, blijven Chinese investeerders actief in de sector. Velen kiezen voor handel via gecentraliseerde crypto-exchanges (CEX’s). In dit opzicht, staat Thailand onderaan de lijst met slechts 22% van de investeerders die stablecoins aanhouden. China plant echter een herziening van zijn anti-witwasbeleid om transacties gerelateerd aan cryptocurrency op te nemen.

Voorkeur gaat naar nieuwsmedia als informatiebron

Het rapport benadrukt ook de voorkeursinformatiekanalen onder investeerders, namelijk zelfonderzoek, cryptonieuws, gemeenschapsgroepen en de invloed van belangrijke opinieleiders (KOL’s). Meer dan 70% van de Thaise en Chinese investeerders geven de voorkeur aan nieuwsmedia als hun primaire informatiebron.

Het regelgevingslandschap in Azië heeft in 2023 significante ontwikkelingen doorgemaakt. Hong Kong heeft een leidende rol aangenomen in de crypto- en Web3-innovatie, door als eerste in de regio cryptocurrency-exchangelicenties uit te geven.

Zuid-Korea nam nieuwe wetgeving aan om de cryptocurrency-markt te reguleren en de transparantie te verhogen. De Nationale Pensioendienst van Zuid-Korea heeft blijk gegeven van vertrouwen in de sector door een investering van $19,9 miljoen in Coinbase-aandelen. Taiwan, aan de andere kant, overweegt de introductie van op de beurs verhandelde cryptofondsen, wachtend op een grondige analyse van de marktontwikkelingen wereldwijd.

Blockchain nieuws

Canaan rapporteert daling inkomsten ondanks goede tijden voor Bitcoin
Pyth Network lanceert realtime prijsfeeds op blockchain van Hedera
Strijd tegen oneerlijk spel in de blockchain game Shrapnel
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen