Bitcoin Nieuws

Chinese overheidsmedewerker bekent schuld voor helpen van Bitcoin miners

Als we een rapportage van 29 december van het Chinese lokale nieuwsprogramma Xinwen Lianbo mogen geloven, dan is een voormalig overheidsofficial gepakt voor het helpen van Bitcoin miners. Gedurende zijn periode als directeur van 2008 tot 2021, accepteerde Xiao Yi voor 18 miljoen dollar aan steekpenningen voor bouwprogramma’s en andere illegale zaken.

Yi en Bitcoin mining

Tussen 2017 en 2021 hielp Yi blijkbaar ook Bitcoin miners. “In de periode van 2017 tot 2021 hielp Xiao Yi cryptocurrency mining bedrijven in de vorm van subsidies, kapitaal en elektriciteitsgaranties. Deze acties stonden haaks op de nationale wetgeving […] en hebben tot gigantische verliezen van publiek bezit geleid”, aldus Xinwen Lianbo.

Op 24 september 2021 vaardigde de Chinese overheid een algeheel verbod op Bitcoin mining uit. Dit deed het volgens de officiële verklaring omwille van het klimaat en de hoge energiekosten. De wetgeving maakt het onmogelijk voor Bitcoin miners om aan energie of kapitaal te kopen. Het is onder andere verboden om te investeren in mining bedrijven in China.

Moeilijk te handhaven

Het blijkt echter dat het verbod op mining vrij lastig te handhaven is voor de Chinese overheid. Je zou verwachten dat alle miners inmiddels het land uit zijn, maar uit een rapport van mei 2022 bleek dat China nog altijd een grote miner is op wereldwijd niveau. China schijnt op dit vlak nog altijd de nummer twee van de wereld te zijn. De wetgeving maakt het ook mogelijk voor de lokale autoriteiten om extra belasting te vragen op miners als alternatief voor het compleet afsluiten van de operatie in kwestie.

In de bovenstaande grafiek is te zien dat de mining industrie in China nog altijd leeft. Het verbod heeft wel degelijk ‘geholpen’, maar echt verdwenen is de industrie niet. Dat pleit ook voor Bitcoin, want het toont aan dat het heel lastig is om het netwerk aan te pakken. China is een behoorlijk streng land als het over wetgeving gaat, maar dit is blijkbaar niet aan te pakken.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden