China
NFT

Chinese rechter: “NFTs zijn door het recht beschermde vorm van eigendom”

Als het aan de Chinese rechter ligt, dan kwalificeren non-fungible tokens (NFTs) als een virtuele vorm van eigendom voor het recht. De Hangzhou Internet Court, een specialist op het gebied van internetrecht, publiceerde op 29 november een positief artikel over NFTs. Crypto-blogger Wu Blockchain pakte dit op en deelde de uitleg van de rechter.

Wat zegt de rechter?

In het artikel staat letterlijk dat NFTs de karaktereigenschappen van eigendomsrechten bezitten. Hierbij noemen ze waarde, schaarste, controleerbaarheid en verhandelbaarheid. Daarbij horen NFTs bij “netwerk virtueel eigendom” dat “beschermd moet worden door de wetten van ons land.”

De rechter besloot dat het noodzakelijk was om deze juridische status van NFTs te bevestigen voor een specifieke zaak. “Het Chinese recht bevat op dit moment nog geen bepalingen over NFT digitale collecties”, zo schrijft de rechter.

Deze uitspraken van de rechter kwamen naar voren in een zaak waarin een consument een bedrijf aanklaagde voor het niet voltooien van zijn aankoop. Uiteindelijk werd de aankoop van de NFT geannuleerd, omdat de gebruiker in kwestie geen juiste naam en telefoonnummer achterliet.

Opvallende uitspraken

Het zijn opvallende uitspraken uit China, waar ze over het algemeen niet heel warm worden van blockchain technologie en Bitcoin. Daar lijkt het land nu een uitzondering op te maken als het over NFTs gaat. Bitcoin mining is in principe natuurlijk verboden in China, al blijven er veel miners actief in het land.

Dat is dan ook de kracht van Bitcoin mining. Je kunt het verbieden, maar het zal er altijd blijven als de stroomkosten niet te hoog zijn. Maar goed, in dit geval oordeelde de Chinese rechter dus dat digitale NFT-collecties kwalificeren als virtueel eigendom.

China is overigens niet het enige land waar NFTs als eigendom kwalificeren. Een hoge rechter in Singapore kwam in oktober tot een vergelijkbare conclusie. Hij ging zelfs zo ver door te stellen dat NFTs de eigenschappen van fysiek eigendom bezitten. 

NFT nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?