Altcoin

CipherTrace dient 2 patenten in voor volgen Monero-transacties

CipherTrace, een analistenbureau dat zich richt op de blockchain en cryptocurrencies, heeft 2 patenten ingediend. De patenten richten zich op het volgen van transacties op het netwerk van Monero (XMR), die vanwege de op privacy gerichte opties nu anoniem kunnen plaatsvinden. Het analistenbureau wil hier verandering in brengen.


De 2 ingediende patenten

Het eerste patent heeft naar verluidt de naam ‘Technieken en probabilistische methoden voor het volgen van Monero” gekregen en het tweede patent heeft de naam “Systemen en methoden voor het analyseren van Monero” ontvangen.

In deze patenten wordt uitgelegd hoe transacties op het netwerk van Monero gevolgd kunnen worden. Hierbij horen diverse onderzoekstools die transactiestromen binnen netwerken in beeld kunnen brengen. Dit zou moeten helpen bij het onderzoeksproces van financiële criminaliteit, die door de privacy opties vaak voor privacycoins als Monero kiezen. Ook zou het in kart brengen van deze transactiestromen moeten helpen bij het onthullen van de eigenaren van de betreffende wallets waar de privacycoins heen worden gestuurd.

Het doel van de patenten is dan ook om gebruikers te identificeren die mogelijk betrokken zijn bij criminele activiteiten en daardoor gebruik maken van privacycoins als Monero. Monero is echter niet de enige privacycoin die hier gevoelig voor is, maar is wel degene met de grootste waarde. Naast Monero wordt ook Dash en Zcash (ZEC) voor een gebruikt voor criminele activiteiten.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Privacycoins bevinden zich op glad ijs

Het is niet voor het eerst dat het analistenbureau dergelijke tools ontwikkeld heeft. Het bedrijf is in 2019 namelijk gestart voor het ontwikkeling van dergelijke tools voor de Amerikaanse ‘Department of Homeland Security’.

Privacycoins bevinden zich op dit moment op glad ijs. Ook zijn er door de FATF nieuwe richtlijnen gepubliceerd die zich richten op crypto-exchanges. Diverse toonaangevende exchanges hebben hierdoor in de afgelopen maanden namelijk diverse van deze cryptocurrencies van hun platforms verwijdert. Een mogelijke reden hiervoor was het aanzienlijk verhoogde risico op witwassen van geld.

Niet alle ontwikkelaars van deze privacycoins zijn het echter met deze verwijdering eens. Volgens hun zouden zij namelijk perfect in staat zijn om volledig te voldoen aan deze richtlijnen van de FATF. Dat zij daardoor echter wel van verschillende exchanges verwijdert worden, komt hard aan.