Law / Recht
Regulatie

Circle CEO ziet een ‘zeer goede kans’ op stablecoin-wetten dit jaar

Circle CEO Jeremy Allaire heeft zijn vertrouwen uitgesproken in de goedkeuring van een langverwachte stablecoinwet in de Verenigde Staten. Dit zei hij in een interview met CNBC tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos.

Groeiend momentum voor wetgeving

Volgens Allaire is er een groeiend momentum voor deze wetgeving. “Andere landen hebben al digitale dollarvaluta’s gereguleerd, dus het is tijd dat de VS actie onderneemt om haar leiderschap te bevestigen en adequate consumentenbescherming te waarborgen,” benadrukte hij.

Circle, het bedrijf achter de bekende stablecoin USD Coin, ziet volgens Allaire recente vooruitgang in de Amerikaanse wetgeving, rechtspraak en toezicht. Dante Disparte, Chief Strategy Officer en mondiaal hoofd overheidsbeleid bij Circle, deelde deze optimistische visie in een gesprek met CNBC, wijzend op de tweeledige realiteit in het Amerikaanse politieke landschap.

Belangrijke voorstellen die in overweging worden genomen, omvatten de Clarity for Payment Stablecoins Act, geïntroduceerd door vertegenwoordiger Patrick McHenry, en de Stablecoin Transparency Act van senator Bill Hagerty. Deze wetten beogen een regelgevingskader te bieden voor uitgevers van stablecoins, vergelijkbaar met dat voor traditionele financiële instellingen.

Krachtig gepleit voor stablecoin-wetgeving

Circle heeft sinds eind 2021 krachtig gepleit voor stablecoin-wetgeving, waarbij het bedrijf naar schatting $760.000 heeft uitgegeven aan lobbyactiviteiten via het strategische adviesbureau Invariant, volgens ProPublica.

Allaire uitte ook hoop op verdere regelgevingsontwikkelingen na de recente goedkeuring en lancering van spot-Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s). “Dit zou de weg kunnen banen voor meer duidelijkheid en ontwikkeling in de wereldwijde regelgeving,” zei hij.

Disparte waarschuwde echter dat wetgevers nog steeds bezorgd zijn over het potentiële gebruik van stablecoins voor criminele doeleinden. Hij wees op het gebruik van digitale middelen voor terrorismefinanciering in het Midden-Oosten en de financiering van de fentanylhandel in de VS. “Het aanpakken van deze zorgen is cruciaal voor het nationale belang en de economie,” concludeerde hij.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?