Cryptocurrency-Wallet-scaled-1
Stablecoin

Circle & Unstoppable Domains komen met op gebruikersnaam gebaseerde USDC-betalingen

Circle en Unstoppable Domains zijn een nieuwe samenwerking gestart. Gezamenlijk doen ze een poging om door mensen leesbare crypto-adressen te creëren, als alternatief voor het gebruikelijke lange alfanumerieke crypto-portemonnee-adressysteem.


Eenvoudig te lezen .coin-adres

Het zal gaan om een voor mensen leesbare .coin-crypto-adres. Waar dit eerder altijd lange tekens waren en hierdoor nog wel eens lastig te controleren waren, zal het met de nieuwe op gebruikersnaam gebaseerde adressen een stuk simpeler worden. In eerste instantie zal het echter nog alleen gaan om USDC-transacties.

Als onderdeel van de samenwerking zullen beide bedrijven samenwerken om ondersteuning voor .coin-gebruikersnaamextensies mogelijk te maken voor portefeuilles en crypto-uitwisselingen die de populaire stablecoin ondersteunen. Het is mogelijk dat wanneer dit geïmplementeerd is en goed bevalt dit ook naar andere cryptocurrencies komt. Dit laatste is echter nog niet bevestigd en hiermee momenteel nog slechts speculatie.

Hierdoor zullen alle USDC-overdrachten in de toekomst lijken op het verzenden van een e-mail, waardoor het probleem van het overboeken van munten naar het verkeerde adres waarschijnlijk wordt verkleind, vooral voor de minder technisch onderlegde.


Vergelijkbare implementatie bij Blockchain.com

Eerder implementeerde de crypto-wallet-aanbieder Blockchain.com in een vergelijkbare samenwerking al ongeveer dezelfde functie. Afgelopen juni integreerde de wallet-aanbieder namelijk al door mensen leesbare gebruikersnaamfunctie van Unstoppable Domains. Op deze manier kon het bedrijf crypto-overdrachten naar andere ondersteunde wallets en exchanges, waaronder MyEtherWallet en Coinbase, mogelijk maken.

Unstoppable Domains heeft binnen de crypto-wereld al een grote naam voor zichzelf weten te maken. Naar verluidt hebben ze wereldwijd al ruim 1 miljoen cryptocurrency gerelateerde domeinnamen verkocht, via contextuele extensies. Hierbij valt te denken aan .crypto-, .coin- en .nft-domeinnamen. Dit type domeinnamen wordt inmiddels al ondersteund door het op privacy gerichte browserplatform Brave. Ook de browser Opera is inmiddels begonnen met de implementatie van .crypto-domeinnamen. Wellicht zullen meer browsers in de toekomst volgen.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore