Bitcoin miner
Bitcoin

CleanSpark blijft als een razende crypto mining-hardware opkopen

CleanSpark kocht in 2023 al gigantische hoeveelheden mining-hardware op, maar is nog lang niet klaar. Tot en met het einde van 2023 wil de beursgenoteerde miner nog tussen de 50 en 70 megawatt aan acquisities doen om een hashrate van 16 exahash per seconde (EH/s) te bereiken. Het bedrijf eindigde het vierde kwartaal van 2022 met een verlies van 29 miljoen dollar, waarmee boven de verwachting van de gemiddelde analist presteerde.

Miners blijven kopen

In 2022 profiteerde CleanSpark al van de algehele misere binnen de mining-industrie. De lage Bitcoin koers, de hoge energieprijzen en de gigantische concurrentie binnen de industrie veroorzaakte bij vele partijen grote verliezen. Als gevolg daarvan moesten veel miners gedwongen verkopen om het hoofd boven water te houden. Niet alleen hun Bitcoin, maar ook de machines die de Bitcoin binnenhaalden.

CleanSpark profiteerde daarvan door deze machines tegen bodemprijzen op te kopen. Daar is het echter nog niet klaar mee, want tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers op donderdag deelde het bedrijf dat het ook in 2023 nog de spotmarkt op wil.

“We verwachten onze strategie binnenkort naar de futures contracten te sturen als de tijd rijp is. Wij geloven dat de markt weer de goede kant opgaat en het vastleggen van prijzen voor orders in de toekomst is een onderdeel van onze strategie voor de komende maanden,” aldus CleanSpark CEO Zach Bradford.

Kleine tegenvaller

De enige grote tegenvaller voor CleanSpark is dat het bedrijf de schatting van zijn hashrate voor het einde van 2023 naar beneden moest bijstellen. Waar ze eerder nog hadden ingezet op een hashrate van 22,4 EH/s voor het einde van 2023, staat dat getal nu nog op 16 EH/s. Dit is het gevolg van de uitstel van de infrastructuur-partner van CleanSpark, die helpt bij het bouwen van de mining-faciliteiten.

De geplande uitbreiden van de twee faciliteiten die CleanSpark kocht in Georgia moeten de hashrate van het bedrijf op korte termijn naar 14 EH/s brengen, waarmee er nog ruimte is voor 2 EH/s extra.

Het bedrijf zoekt volgens CEO Bradford altijd naar nieuwe faciliteiten in andere regio’s, maar de omstandigheden moeten wel goed zijn. Een vereiste is bijvoorbeeld dat ze de energieprijzen voor een langere periode kunnen vastleggen, zodat ze met meer zekerheid kunnen ondernemen en opereren.

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken