Mine Shaft Inside
Bitcoin

CleanSpark Inc. sluit grote overeenkomst voor uitbreiding Bitcoin-mining

In een recente ontwikkeling binnen de cryptocurrency-industrie heeft het in de Verenigde Staten gevestigde Bitcoin (BTC) miningbedrijf CleanSpark Inc. een opmerkelijke strategische overeenkomst aangekondigd. Deze overeenkomst maakt het mogelijk dat het bedrijf tegen eind 2024 tot 160.000 miners kan aanschaffen, wat een significante uitbreiding van hun operaties betekent.

Veel miners zijn aangekocht

Volgens een verklaring van het bedrijf op 8 januari heeft CleanSpark 60.000 Bitmain S21-eenheden aangeschaft voor een bedrag van $193,2 miljoen, wat neerkomt op $16,10 per terahash. De verwachting is dat de levering van deze eenheden zal plaatsvinden tussen april en juni 2024.

Daarnaast heeft het bedrijf de optie om voor eind 2024 nog eens 100.000 mijnwerkers aan te schaffen voor een prijs van $16 per terahash. Deze strategische call-optie biedt het bedrijf een bescherming tegen mogelijke prijsstijgingen van mijnmachines tijdens bullmarkten.

De CEO van CleanSpark, Zachary Bradford, benadrukte het belang van deze optie als een ‘hedge’ tegen dergelijke prijsstijgingen. Hij refereerde aan de laatste bullmarkt, waarbij de prijzen van miningmachines tot wel 5 keer stegen. Met deze overeenkomst kan CleanSpark zich uitbreiden in de volgende bullmarkt zonder zorgen over prijsverhogingen.

Bradford merkte ook op dat deze overeenkomst het bedrijf in staat stelt om zijn kapitaal efficiënter te beheren door zoveel mogelijk variabelen te controleren. Het biedt ook de flexibiliteit om de groei van de infrastructuur te timen met macro-economische gebeurtenissen en zekerheid over de kosten voor de mijnwerkers.

Niet de enige die aan het uitbreiden is

Interessant is dat CleanSpark niet het enige bedrijf is dat investeert in uitbreiding van Bitcoin miningactiviteiten. Andere grote spelers zoals Marathon Digital Holdings, Riot Platforms en Cipher Mining hebben recentelijk ook hun machinepark uitgebreid, mede in voorbereiding op het aankomende Bitcoin-halveringsevenement dat verwacht wordt in april.

Verder heeft CleanSpark begin januari aangekondigd plannen te hebben voor het lanceren van een interne handelsdesk in 2024 om het rendement uit hun Bitcoin-bezit te maximaliseren. Het bedrijf rapporteerde dat er in december 720 BTC’s waren gedolven, waardoor hun totale bezit aan BTC oploopt tot 3.002, met een waarde van $140,9 miljoen tegen de huidige marktprijzen.

Deze positieve ontwikkelingen hebben een gunstig effect gehad op de aandelenkoers van CleanSpark, die op 8 januari met 5% steeg tot $10,72. Over de afgelopen twaalf maanden is de koers volgens Google Finance met maar liefst 385% gestegen, wat wijst op een groeiend vertrouwen van beleggers in het bedrijf en zijn strategieën.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?