Bitcoin (BTC) in Hand
Bitcoin, Blockchain

CleanSpark koopt 20.000 crypto-miners van Bitmain

De Bitcoin-miner genaamd CleanSpark heeft nog eens 20.000 extra miners aangeschaft, waardoor het totale aantal aankopen gedurende de bearmarkt uitkwam op meer dan 46.500 miners.

Aankoop van miners tegen gereduceerde tarieven

Door de aanschaf van de nieuwe Antminer S19j Pro+-eenheden is CleanSpark zo’n $32,3/€30 miljoen kwijt. Als je dat omrekent naar kosten per terahash, dan komt dat neer op $13,25/€12,41 per terahash. In totaal voegt CleanSpark ongeveer 2.44 EH/s toe door de aankoop van de nieuwe miners. De CEO van het bedrijf zij het volgende:

Zodra machines bij ons worden afgeleverd, zal er rackspace op hen wachten op één van onze locaties. Wij oefenen enorme controle uit over onze infrastructuur en daarom over ons vermogen om zeer efficiënt te zijn in de manier waarop we onze middelen toewijzen.

Het bedrijf voegt deze miners toe aan de meer dan 26.500 eenheden die het afgelopen jaar heeft aangeschaft tegen gereduceerde prijzen. Hierbij maakt het bedrijf groot gebruik van de bearmarkt. De nieuwe eenheden zullen naar verluidt in batches verzonden worden. Verwacht wordt dat eind mei of begin juni alle machines geleverd zullen zijn.

Bedrijf wil nog meer machines kopen

CleanSpark zei afgelopen week dat ze van plan zijn om nog meer nieuwe machines en locaties aan te schaffen. Het bedrijf wil namelijk zijn eindjaardoelstelling van 16 EH/s bereiken. Hiervoor moeten ze nog wel enkele grote stappen zetten. Bradford zei destijds als slot het volgende:

Wij verwachten ook onze strategie te wijzigen wanneer de tijd rijp is en kijken naar toekomstige contracten. We geloven dat het tij begint te keren en dat het vastzetten van prijzen voor grote orders de komende maanden deel gaat uitmaken van onze strategie.

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving