Bitcoin, BTC
Bitcoin

Clemente: ‘Aantal Bitcoin dat tenminste 2 jaar stilstaat op all-time high’

De blockchain maakt het mogelijk om Bitcoin als financiële asset tot in detail te analyseren. Dankzij de onderliggende technologie kunnen we Bitcoin misschien wel de meest transparante asset op aarde noemen. Dat maakt het ook niet gek dat investeerders tijdens een potentiële bankencrisis naar de zekerheid van Bitcoin vluchten. De populaire on-chain analist laat met een nieuwe analyse zien waarom de blockchain zo waardevol kan zijn voor investeerders.

All-time high

Het aantal Bitcoin dat zich reeds twee jaar of langer op hetzelfde adres begeeft, staat momenteel op een all-time high. Dit betekent vooral dat er blijkbaar een groep Bitcoiners is die plannen hebben voor de lange termijn met hun Bitcoin. Al ruim twee jaar is deze groep standvastig en nemen ze, ondanks de extreme koersschommelingen, geen afscheid van hun Bitcoin.

Behalve dat het interessant is om het gedrag van investeerders op deze manier in de gaten te kunnen houden en dat dit Bitcoin op zichzelf al meer waardevol maakt, zegt deze informatie ons veel over het geloof van investeerders in de toekomst. Er zijn maar weinig assets op aarde waarbij het geloof van investeerders in de lange termijn zo groot is als bij Bitcoin.

Op het moment van schrijven is meer dan 50 procent van alle Bitcoin die momenteel in omloop zijn al twee jaar niet meer van eigenaar gewisseld. De enige ‘fout’ die in deze data kan zitten betreft de Bitcoin bij de beurzen. We kunnen de aan- en verkopen bij beursplatformen als Binance niet in deze analyse meenemen.

Het kan heel goed zijn dat een deel van deze Bitcoin al twee jaar of langer in dezelfde wallet bij Binance zitten, maar dat ze in de tussentijd vele malen van eigenaar gewisseld zijn. Wat dat betreft is deze data niet perfect, maar het is wel degelijk een hulpmiddel om beslissingen te maken over je Bitcoin-portfolio.

‘Normale gang van zaken’

De populaire collega-analist van Will Clemente, TXMC, laat in een reactie weten dat dit een normale gang van zaken is in deze fase van de markt. “Dit is wat je normaal gesproken ziet als de prijs ver van zijn all-time high zit”, aldus TXMC. “Met andere woorden, dit zijn niet de zaken die je ziet als er sprake is van een koerstop”, zo reageert Clemente daar weer op.

TXMC is van mening dat de conclusie van Clemente niet waardevol is en dat het in principe niet zoveel zegt over de toekomst. Wat dat betreft zie je dus ook dat niet iedereen dezelfde waarde hecht aan bepaalde vormen van on-chain analyse.

Volgens sommigen is dit een bevestiging dat het HODL-leger van Bitcoin zich sterk houdt, terwijl TXMC het “gewoon” zie als een bevestiging van het feit dat we al twee jaar geen all-time high zagen. “Die munten passeren nu gewoon de tweejaar-grens”, aldus TXMC.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Wanneer gaat de Bitcoin koers weer stijgen?
Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken