Bitcoin,

CME: Geen plannen voor fysiek afgeronde Bitcoin contracten

De Chicago Mercantile Exchange (CME) Groep heeft momenteel geen plannen om fysiek afgeronde Bitcoin contracten te lanceren, meldde een senior executive.


De nieuwe opties van de CME worden verrekend in Bitcoin futures

CME verhandelt sinds december 2017 Bitcoins futures. Bovendien heeft het onlangs haar plannen onthuld om ook BTC options te lanceren. Dit zal moeten gebeuren in het eerste kwartaal van 2020. Het plan om options te lanceren wordt op dit moment bekeken door regelgevende instanties.

Op dit moment worden de Bitcoin futures contracten van CME contant afgerekend. Tim McCourt, manager van CME zegt hierover het volgende: ”Er is veel vraag van klanten geweest voor options op onze futures. Deze vraag was er al vanaf de lancering van de futures producten.”

Sinds december 2017 zijn er 20 futures termijnen succesvol afgehandeld. Daarnaast zijn er meer dan 3.300 individuele accounts die het product verhandelen. Tot op heden werden 7.000 CME Bitcoin futurescontracten gerapporteerd, wat overeenkomt met ongeveer 35.000 Bitcoins die dagelijks verhandeld worden. Mede hierdoor is er in mei een nieuw record bereikt.


De institutionele interesse in de Bitcoin groei

Er komt steeds meer interesse van grote bedrijven en ondernemingen. Ook McCourt merkt op dat de institutionele interesse in de Bitcoin groeit. Echter hebben ze tijd nodig om vertrouwd te raken met de markt. Bovendien heeft het ook tijd nodig om goedkeuring te krijgen voor nieuwe producten. Voorbeelden hiervan zijn op crypto gerichte hedgefondsen en handelsondernemingen.

De opties die komen, zullen gebruik maken van de bestaande technologie van de CME Group. Het gaat hier om een ‘Matching engine’ en ‘clearing’ mechanismen. Op dit moment ondergaat het product de standaard testprocedures van de CME Group.


Bakkt lanceert fysiek afgeronde futures op lauwe markt

Naast CME is nu nog een grote speler in de markt. Eind september lanceerde de Intercontinental Exchange het langverwachte Bakkt platform. Dit is een platform met fysieke BTC futurescontracten.

De langzame start van het nieuwe product is mogelijk deels de oorzaak van Bitcoins recente prijs daling. Het is namelijk opvallend dat in de dagen na het debuut van Bakkt de Bitcoin prijs van bijna $10.000 naar minder dan $8.000 dollar zakte.

Bakkt COO (Chief Operational officer) Adam White vertelde eerder aan verslaggevers dat het platform hoopt dat de prijsontwikkeling van de futures hun op de lange termijn zou helpen.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?